Elimde boşta duran bir iPhone 7 var. Cihazda donanım arızası var fakat calışır durumda. Sadece touch-ID ve hucreselde kesinti problemleri bulunuyor. (Sorunun detaylarını okumak isterseniz aşağıya yazacağım.) Bu telefonu nasıl değerlendirebilirim? Ne yapmamı tavsiye edersiniz?
---
Cihazdaki sorun;
Gecen ay cihazım durup duruken touch-id ile ilgili sorun olduğunu belirterek sanal tuşu aktive etti ve sonrasında da komple cihaz kapandı. Cihazı şarj etmeye calışıp denememe rağmen 1 ay boyunca hic acılmadı. Ne olduysa gecen hafta tekrar denediğim sırada acılıp normal calışmasına devam etti. Ama calışırken veya kapatıp şarja taktığımda alev alacak kadar ısınıyor ve şarjı su gibi akıp gidiyordu. Bu boyle olmaz deyip İstanbul'da olduğum icin adını cok duyduğum bir telefoncuya goturup durumu anlattım. Pil sağlığı cok duşmuş deyip once bir pil değiştirelim dediler ve değişim yapıp yolladılar. Şikayetler devam ettiği icin ertesi gun aynı yere tekrar gittim ve bu sefer bana anakartın bir yerinde arıza olduğunu belirtip yarım gun boyunca ilaclı bir sıvıda bekleteceğini sonra bileşen değişimi yapacağını belirtti. (Cihazda sıvı teması, darbe bulunmuyordu.) İşlemler sonunda cihazı bana geri verip yolladılar. Cihazda touch ID sorunu devam ediyordu. Isınma sorunu o anlık cozulmuş gibiydi. Fakat eve geldiğimde bu sefer de artık konuşma sırasında ya da gelen herhangi bir cağrı / sms sonrasında servis yok hatası almaya başladım. Boyle olunca yine telefoncuya gittiğimde o zaman değiştirdiğimiz bileşenin altında bir tane daha bileşen var onu değiştirmemiz gerekecek diye yanıt verdi. Yanıtı duyunca kazıklamaya calıştığını anlayıp tepem attı ve telefonu yaptırmadım. Başka servise de goturmedim. Şimdi cihaz elimde bahsettiğim hata ve sorunlarla ile oyle duruyor. Sim kart taktığımda kesintiler ile birlikte şarj hızlıca bitiyor. Tocuh ID ve orta derece ısınma sorunu da hala var.