Herkese merhaba, şimdi size danışacağım konu benimle ilgili değil, tabi dolaylı yoldan da olsa etkilediği icin buraya danışmak istedim.
Bugun annemle telefonda konuştum, sesi cok uzgundu, modu duşuktu, ne oldu diye sorguladığımda, 'yine teyzenin oğlu yapmış bişeyler, canımızı sıktı' dedi.
Teyzemin oğlu 23-24 yaşlarında bi cocuk. Liseye başladığı yıldan bu yana hep sorunlu, kotu arkadaş cevresi, garip ve aşırı davranışlar sergileyen, acıkcası birazda tehlikeli biri haline geldi. Ta ozamanlarda bile adam yaralama vakaları falan var. Başına buyruk, cokca olay yaşadılar, biz tabi evin dışına cıkan ciddi olayları biliyoruz daha cok, teyzem bişey olduğunda hemen ice kapanır kimseye bişey anlatmaz. Sadece cok boş bulunduğunda bazen annemle dertleşiyo.
Cocuğun cok cok vakası var normal olmayan. Ailesinin kredi, banka kartlarını alıp dibine kadar harcamalar, kredi cekmeler(cekmenin bi yolunu bulmuş calışmadan, ama unuttum nasıl yaptı) .Bu arada paraların nereye gittiği belli değil, alınan edinen bişey yok, sadece nakit cekiliyor.
Eskiden sorundu aileye sadece ama şimdi cehenneme ceviriyormuş. Okumadı, lisede 2 yıl kalabildi.. Ardından acıktanda okumadı. Ailesi bi kac işe soktu onlardanda ayrıldı kactı, olay cıkardı bişeyler oldu. Yapamadı yani normal bi hayat yaşayamıyor.
Şimdi karantinada evde madde kullanıyor demişler ama ne maddesi olduğunu bilmiyorlar, sadece hal ve hareketlerinden biliyorlar, arada kendinden geciyormuş gozleri kayıyomuş falan oyle bişeyler dedi annem.. ve sonra biraz ailesine şiddetede başlamış.
Boyle bişeyden nasıl kurtulabilir ki insan?
Buarada babasıda eskiden zalim biriydi. Cok cektirdi onlara. Şimdi o duzeldi cocuk baş edilemeyecek duzeye geldi.
Bu arada teyzem bu olaylarından oturude cok evden cıkan etrafıyla goruşen bir insan değil, bunların duyulmasını istemiyor.. Hemde cook uzun zamandır mesafeli, cocuğun doğumundan beri neredeyse.
Bebekliğini cocukluğunu hatırlıyorum cok hiperaktifti, ama bi yandanda donuktu, ne sevilmeyi ne de kızılmayı anlıyordu. Baş belasıydı tam.
Bicok kez kapıya polis ve mafya turevi insanlar gelmiş. Hep boyle ciddi şeyler şekilde problem cıkarıyor. Birilerini dovuyor, bişey yapıyor... Bilmiyorum en ayrıntısını ama tehlikeli cocuk.
Onun yetiştirilme tarzında yanlışlar silsilesi var dediğim gibi ama birazda doğuştan bi rahatsızlığı olabilirmiş gibi geliyor..
Belki bir hastalığı var kimbilir, keşke kucuklukten kalıcı cozum bulmaya calışsalardı. Şimdi belki daha farklı olurdu herşey. Cunku artık o bi yetişkin ve baş edemiyorlar.
Her neyse, sorum, annemin uzulmesine cok uzuldum, sonucta kardeşinin nasıl bir ortamda olduğunu biliyor.
Nasıl yardım edilir hicbir fikrim yok Anneminde oyle.