Kızlar Ramazan'ın son gunlerine gelmiş bulunmaktayız. Oruc tutmak gecerli bir mazereti olmayan her Muslumana farz bunu hepimiz biliyoruz, ve Ramazan'da keyfi olarak oruc tutmamanın cok gunah olduğunu da biliyoruz. Neyse gelelim konumuza, eşim 20 gun boyunca orucunu sıkıntısız tuttu ama surekli sigarasızlık zorluyoe, uyku duzenim bozuldu, uyuyamıyorum, uykumu alamıyorum va diye serzenişlerde bulunuyordu ara ara ama sigara haric uyku problemi benim icin de gecerli ben de uyuyamıyorum duzenim bozuldu ama hic zorlanmadan oruclarımı tuttum. Bir kac gun once iş yerinde cıkan bir problemden dolauı sahurunu yapamamış o gun oructutmamıştı birşey demedim. O gunden sonra corap sokuğu gibi gelmeye başladı, eşimin sigara, uyku dışında hicbir problemi yok, gayet sağlıklı da yani, arkadaşındaki koronadan hastaneye gittiler sahur vaktinde gittik doymam vs diye yine tutmadı, sahura yetiştiği halde, bugun butun gun evde dinlenip uyuduğu sahurda benle birlikte yiyip ictiği halde ben oruc tutmayacağım bugun dedi halbuki calışmıuor ve evde ben de yalvardım yakardım lutfen bak sonlsrına geldik sabrwt bırakma, olumu gor vs dedim. Oyle şeyler deme lutfen ama tutmayacağım uyuyamıyorum vs dedi ama tutmadığı gunler de değişen birşey yok uani hep uyuyamıyordu tutsa da tutmasa da aadece tutmamak icin baahane yani. Arkadaşıyla yazışırken yanındaydım konuşmasını gordum arkadaşı diyoki 1 2 dal sigara icn oruc tutmuyoruz abi ayıp ediyoruz filan keşke tutsak az kaldı zaten ama bir kere bırakınca devamı gwliyo ben gecen bıraktım hala tutamıyorum vs diyor. Yani sigara icemediği icmediğinde sinirli olduğu icin hatta ictiğinde de sinirli olduğu icin tutmuyor. Ben imsak vakti suyunu bile hazırladom sma alıp da icmedi tutmayacağım dedi ve cok uzuldum ağlamak istedim o derece uzuldğm ve sırtımı cevirdim ona. Biraz trip attım. Kucucuk cocuklar bile tutuuorken senin tutmaman beni uzuyor hicbir gwcerli sebebin yok boş yere bi sigara icin tutmuyorsun karşımda yiyoe iciyorsun, birde akşam iftara da kalmana gerek yok tutmadığına gore dedim. İyi bundan sonda iftara da gelmem işten, sahuea da hicbir şeye gelmem vs. Diye bana soylendi, ne diye uzuluyorsun ne diye duşunuyorsun beni vs duşunme istemiyoeum vs dedi ve kustum. Birde uyuyamayınca benim uykumı bahane ediypr. Sen iftara kadar uyuyorsun ya. Erkekler givi iftara kadar uyuyorsun cok uyuyorsun erken kalk yemeğini erken yap da rahat oturursun vs diyor. Uyurken benden once uykuya dalma uyuyamıyorum o xaman vs diyor bazen.