Selam herkese,

Gecenin bir korunde neden boyle bir başlık actım bilmiyorum, duşunurken aklıma geldi, muhtemelen birkac hafta sonra şimdiki kadar umursamayacağım ama sizin duşuncelerinizi de merak ettim.

Universitede 6. yılım, hem okumayı cok seviyorum bitsin istemiyorum, hem de artık bir bitsin de iş hayatına gireyim, paramı kazanayım diyorum (Cok hedefim, hayalim var) Yalnız not ortalamamı bir turlu yukseltemiyor gibiyim. İlk iki sene lisansa gectiğim icin ruyada gibiydim, 3. yıl Erasmusu kazandım bir de onun ruyası eklendi, geri geldim ulkeye ortalamam Erasmus yuzunden 1.30'a inmiş (Buradaki dersleri alamadığım icin) sonra o donem formasyon aldım ve yine derslerime asılamadım, hem haftanın 7 gunu okul hem de oğretmenlik stajı vs derken, mesela deli gibi calışıyorum, masaya oturunca 6-7 saat molalarla birlikte şevkle ders calışıyorum ama bazı hocalarımın sınavlarından hep 50 ya da 60 alıyorum. Mesela bazı İngilizce cevirilerde hic 70i gecemiyorum, sanki hocalar ozellikle "Bu 70lik" ya da "Bu 50lik" deyip not veriyor gibi geliyor, cunku bir kere sınav kağıdımı gormek istediğimde aldığım cevap "Gosteririm, ama kağıtta aldığın not cıkarsa -10 puan daha duşerim" demişti, ne demek bu? Bunun korkusuna kağıtlarıma bakıp hatalarımı goremiyorum. Mesela vize haftasındayız, iki haftadır gece gunduz sisteme 10'ar sayfalık el yazısıyla metinlerin fotoğrafını cekip atıyorum, ama biliyorum ki bazı hocalarım bunları okumayacak ve ben onun gozunde neysem bana o puanı verecek gibi. Yaptığım odevden de zevk alamaz oldum. Cunku bazı hocalarımdan yıllardır 50 alıyorum, ama ben Yuksek Lisans duşunuyorum, not ortalaması bunda cok etki ediyor, en az ALES ve dil puanı kadar, ama bazı hocalarımın hırslarının kurbanı oluyorum gibi hissediyorum. 26 yaşındayım bir dersten daha kalma şansım yok artık hem işe başlamak hem de birşeylere atılmak istiyorum, yani evlenmek istemiyorum hemen ama bazı iş ilanlarına bakıyorum hep 30 yaş sınırı var, yaşımda geliyor hala universitedeyim. Korkuyorum hicbir hayalimi gercekleştiremeyeceğim diye...