Kent merkezinde meydana gelen 5 ayrı hırsızlık olayını da aydınlatmak icin calışma yapan Asayiş Şube Mudurluğu Hırsızlık Buro Amirliği ekipleri, belirlediği 6 şupheliyi 3 ay boyunca teknik ve fiziki takibe aldı. Polis, 3 aylık takibin ardından yaptığı operasyonla 6 şupheliyi yakaladı. Yapılan soruşturmada şuphelilerin, 200 kilogram peynirle birlikte Lalapaşa Mahallesi'nde 1 adet kamyonet, bir iş yerinden trafo, bir derneğe ait kablolar ile bir resmi kuruma ait hırdavat malzemelerini de caldıklarını belirledi. Gozaltına alınan 6 şupheli emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye getirilen şuphelilerden birinin gazetecilerin “Neden peynir caldınız?” sorusuna, “Ortada hırsızlık falan hicbir şey yok.” cevabını verdi. Mahkemeye cıkarılan şuphelilerden 1'i tutuklanırken, 5'i adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Yakutiye'deki iş yerinde peynircilik yaptığını soyleyen 3 cocuk babası Mehmet Ozmen, “Sabah depodan peynirleri minibuse yukledim. Akşam evin onune park ettiğim aracın yanına sabah geldiğimde peynirlerin olmadığını gordum. Cok buyuk uzuntu yaşadım. Guvenlik kameraları incelendiğinde saat 02.20'de minibusun yanına gelen şupheliler, bir sure keşifte bulunduktan sonra ayrılıyorlar. Sonra saat 03.30'da gelen şupheliler, peynirleri otomobile yukleyerek iki seferde goturuyorlar. Emniyet zaten takipteymiş, şuphelilerin yakalanıp adliyeye sevk edildiklerini duydum. Minibusten caldıkları peynirlerin maddi değeri yaklaşık 14 bin liraydı.” dedi.