Kanada''da 20 yıldır yaşayan Bingollu iş insanı, memleketinde bir yatırım yapmak isteyerek kentte konut projesini başlattı. Proje kapsamında bir site yapan adam, bir daireyi bedavan vereceğini duyurdu. Hicbir ucret odemeden ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar sabahın erken saatlerinde alana gelerek izdiham oluşturdu. 23 bin 700 kişinin başvurduğu cekiliş toreninde konuşan Mert, "Bir dairemiz inşallah Bingol ’de ihtiyac sahibi bir ailemize vereceğiz. Bu arkadaşa huzurunuzda bedelsiz satış sozleşmesini ve anahtarını vereceğiz. İlk iş gunu olan Pazartesi gunu de tapusunu vereceğiz. Bu son olmayacak. İnşallah bundan sonrada her 3 ayda bir Turkiye ’de boyle sosyal sorumluluk projelerimize devam edeceğiz.Kanada ’da kazandığımız paranın yuzde 15 ’ini sosyal sorumluluk projelerine harcıyoruz. Burada da inşallah yuzde 20 ’sini bu tur projelere harcayacağız" dedi. İHA'nın haberine gore, Bingol halk oyunları ekibinin gosterisinin ardından yapılan cekilişte talihli 48 yaşındaki Zehra Yıldız oldu. 5 cocuk annesi ve ev hanımı olan Zehra Yıldız, evin kendisine cıkmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Ben gidecektim, bana mı cıkacak dedim şans bana cıktı." diye konuştu. İş adamı Mert ’e teşekkur eden Yıldız ve beraberindekiler kurdele kestikten sonra kendisine cıkan evin icerisini gezdi.