Selam,
Buraya bu tarz bir konu acacağımı duşunmuyordum ama lanet corona.

Mesele şu
Ben yana yakıla iş arayan biriydim. En sonunda buldum isimden memnundum coronaya kadar. Muşterilerle ic ice olduğum bir işteyim. Toplu taşıma ile gidip geliyorum. Muşterilere kapalıydık ama normallesme suresinde acıldık. Tabii başıma gelenler.
Muşteriler cok sinirli, bizim maske ile olmamazi yargılayan, duzgun iletisim kuramadgimizi cunku tam duyamadiklarini soyleyen, sosyal mesafe icin yuz tane uyarıyı gormezden gelen bir ton insan. Uyarmaktan dilimde tuy kalmadı. Onlarla ister istemez temas haline giriyorum coğu zaman.
Bu bir yana bir de toplu tasima belasi var. Sanki hastalık yok gibi insan kaynıyor artık ici. Sosyal mesafe kuralına uymak mumkun değil.
İc ice gidiyoruz. İnsanlar iyice zivanadan cıktı. Ve ben cok stres yapıyorum.
İsi bırakmak istiyorum. Cocukta duşunuyorum artık. Bu beni ve eşimi etkiler hasta olurum diye cekiniyorum. İnsanlar beyinlerini evde bırakarak cıkıyor gibi hissediyorum. Maskelerde artık her gun cok bunalttı beni ben bunaliyorum ama karsimdaki yuzume oksuruyor neden bunaltiyorum kendimi o zaman diyorum . Tabiki her şekilde eldivenden siperlige kadar takiyorum kopursem de hopursemde sonucta kendimi ve insanlari korumak icin ama ben korudukca kendimi kendini bilmezler yuzunden yine buyuk risk altında kalıyorum, kaliyorlar Ve iş yuku ilk girdigimdeki gibi değil pandemi surecinde bircok calisan izinli oldugundan işimiz olmayan seyleri de isimiz yaptilar ve hala onları bekliyorlar bizden ama yetismek ne mumkun.
Soru şu
İşten ayrılmak mantıklı mi yeni girdim sayılır?
Ne diyip ayrilacagim Sizce cok mu kuruntu yaptım. Cocuk, sağlık olayını fazla mi buyuttum. Hak verirseniz sevinecegim vermezseniz de durtmus olursunuz. Belki uyan sade derim.
Eşim işe bazen gidiyor bu surecte . Yani evdeki risk grubu benim. Tabii eşimin de isten cıkarılması olabilir bu konuda kesin devam eder ya da cikartirlar diyemiyorum. Ama onlarsa normallesirler diye duşunuyorum bu yuzden pek sanmıyorum. Ve o sadece is arkadaslariyla olduğu bir ortamda. Bu da bir risk ama is arkadasin kurallara uymak zorunda oldugundan bende sorun yapmadim ama gelen musterilere laf anlatmak cok zor.
Fikirlerinize cok ihtiyacım var.
İşten cıkmanın en buyuk taktigim yanı isverene ayip etmiş olacağım minvalinde sacma sapan bir duşunce. Oysa ki sağlığım diyorum ama...