Bebek anne ile hastaneden taburcu edilmeden once ilk Hepatit B aşısı yapılır. Hepatit B, bebeklere yapılan ilk aşıdır. Bu aşının ikincisi bir ay sonra, ucuncucusu ise ikinci aşıdan 5 ay sonra yapılmaktadır.
Daha sonra ikinci ayını dolduran bebeğe, BCG ve karma, cocuk felci aşıları yapılır.
Karma aşı 4-6 haftalık aralarla toplam uc dozda tamamlanmaktadır.
Bebeğiniz ilk 6 ayını doldurunca, aşı sıklığı da azalacaktır. Doktorların uygulamaları birbirinden farklı olabileceği icin aşi takvimi konusunda mutlaka bir doktora danışmanız gerekmektedir. Bebek aşı takvimi mutlaka buyuk bir hassasiyet icerisinde takip edilmeli, aşıların duzenli ve zamanında yapılması sağlanmalıdır. Yapılan her aşı bebek aşı kartı uzerine yazılmalı ve bir sonraki aşının yapılacağı tarih yanına not edilmelidir.


Aşılar‚ bebeklerde koruyucu olabilmeleri icin uygun yaşta, uygun aralıklarla ve uygun dozlarda yapılmalıdır. Bazı aşılar tek doz yapıldığında bağışıklık sağlamaktadır. Fakat bazıları ise koruyucu olabilmeleri icin‚ belli aralıklarla bir kac kez yapılmaları gerekir.
Bebeğin aşılarının tam olup olmadığını anlamanın en kolay yolu yapılan aşının ne olduğunun ve hangi tarihte yapıldığının kaydedildiği bir aşı kartı bulundurmaktır. Eğer bebeğe aşılar eksik yapıldı ise‚ aşılama programına yeniden başlanmaz, bebeğin aşısına kalındığı yerden devam edilir. Doktorunuz bebeğinizin kacırdığı aşıları yaşına uygun olarak tamamlayabilmesi icin size hangi aşıları ne zaman yaptırmanız gerektiğini gosteren bir aşı programı hazırlayacaktır.