ilk adım ayakkabısı nedir,bebeklere nasıl ayakkabı alınmalı,bebeklere ayakkabı alırken nelere dikkat edilmeli,bebekler icin ilk adım ayakkabı modelleri hakkında bilgiler

Bebeklerin doğdukları gunden itibaren başlayan buyume sureci boyunca evebeynlerinin dikkatle takip ettiği bazı onemli gelişmeler vardır. Bunlardan birisi de şuphesiz onların attıkları ilk adımlar…

Bazı istisnalar dışında coğu cocuk, doğumundan 12 ay sonra, yurumeyi busbutun oğrenmeye başlar. Bebeğin hayatındaki en onemli gelişme olan yurume evresinde evebeynleri de buyuk bir telaş alır. Bu telaşın başlangıcında en cok cevap aranılan ve merak edilen soru ise bebeğin hangi marka ayakkabı giymesi gerektiğidir.

İlkadım Ortopedi, sizler icin bu sorunun cevabını en detaylı bicimde acıklıyor.

30 yıldır Avrupa, Asya ve Balkan ulkelerine farklı markalarda ihracat yapan firma, Turkiye’de sadece eczanelerde satılmak uzere ortopedi uzmanı doktorlarla ve universitelerle ortak araştırmalar yaparak ortopedik cocuk ayakakkabıları geliştirmiş ve İlkadım Ortopedi markasını oluşturmuştur.

İlkadım Ortopedi; Cocukların daha sağlıklı adım atmaları ve gelecekte ciddi ayak rahatsızlıklarıyla karşılaşmamaları icin ilk adımlarından itibaren urettikleri ayakkabıların kullanılmasını tavsiye ediyor.

AYAK SAĞLIĞINI NE ETKİLİYOR?
Yapılan bir araştırmaya gore; doğan cocukların %99’u sağlıklı ayaklara sahip bir şekilde doğmaktadır. Araştırmada kullanılan cocuklar yetişkin bir birey haline geldiklerinde tekrar incelenmiş ve yalnızca %46’sının ayaklarının sağlıklı olduğu tespit edilmiştir. Geri kalan %53’luk bolum, giydiği ayakkabılar nedeni ile tedavisi mumkun olan/mumkun olmayan ceşitli rahatsızlıklarla karşı karşıya kalmıştır.

İYİ BİR COCUK AYAKKABISI NASIL OLMALI?
Yaptığı araştırmalarla uretim yapan İlkadım Ortopedi, elindeki bilgilerle size en iyi cocuk ayakkabısının nasıl olacağını acıklıyor.

BAĞCIKLI OLMALI
Gunumuzde cocuk ayakkabılarının tamamına yakını yapıştırmalıdır. Cunku bu tarz ayakkabıları giyip-cıkarmanın daha kolay olduğuna inanılır. Fakat bu duşunce ve eylem cok yanlış.

Standart kalıplarda uretilen ayakkabılarda yapıştırma cırtlar kapatıldığında, ayak turu standarttan farklı olan cocuklarda birtakım sorunlar oluşur. Ayakkabı ayağı tamamen sarmaz ve yurumeyi zorlaştırır. İce ve dışa basma riskleri de artacağı icin tedavisi mumkun olmayan rahatsılıklara sebebiyet verebilir.

İlkadım Ortopedi, bundan dolayı yurumeye yeni başlayan cocuklarda kesinlikle bağcıklı ayakkabı kullanılması gerektiğini belirtiyor.

SOFT EFFECT İC TABAN KULLANILMALI
Ayaklardaki ic taban gelişimi sureci boyunca ayak kavislerinin oluşumunu destekleyen ayakkabılar kullanılmalıdır. Bu ayakkabılar ayakların duz taban olmasına da engel olmaktadır.

İCİ VE DIŞI %100 DERİ OLMALI
Cocukların kullandığı ayakkabıların, normal şartlarda mevsime uygun olarak tercih edilmesi gerekir. Yani ayakkabılar mevsim cok soğuksa uşutmemeli, cok sıcaksa da terletmemelidir. İlkadım Ortopedi size %100 organik olan derilere sahip olan ayakkabıları tercih etmeniz gerektiğini belirtiyor. Cunku bu tur ayakkabılar sıcağı ve soğuğu icine almamaktadır.

YUKSEK KONCLU OLMALI
Yuksek konclu ayakkabılar ayakları bilekten sardığı icin cocukların duzgun adım atmasını sağlar ve ayak burkulmalarını engeller. Bu yuzden yuksek konclu ayakkabıları tercih etmeniz tavsiye ediliyor.

ON KISMININ DERİN OLMALI
Cocuk ayakkabılarının onunun, ayak parmaklarına ve tırnaklarına baskı yapmayacak duzeyde derin ve geniş olması oneriliyor.

ONU VE ARKASI SERT OLMALI
Cocuklar yururken herhangi bir sert cisme de carpabilir. Bu yuzden darbenin şiddetini azaltarak ayağa ulaşmasını engelleyen ayakkabıların tercih edilmesi gerektiği belirtiliyor.

HAFİF OLMALI
Cocuklar ayakkabı giydiği zaman onu ve ağırlığını hissetmemeleri gerekir. Cunku uzun sure boyunca ayakkabı giymediklerinde, yurume arzusundan vazgecebilirler. Eğer giymiş olduğu ayakkabı ağır olursa, cocuk ayakkabıyı bir yuk olarak gorur. Yurumek istemediği gibi, ondan da hemen kurtulmak ister.

ESNEK OLMALI
Cocuklar ayakkabı ile yuruduğu zaman, ayaklarının cıplak ayakla yururmuş gibi esnemeleri gerekiyor. Bu yuzden ayakkabılar bu esnekliğe uyum sağlamalıdır.

YUKSEK TOPUK VE THOMAS TOPUK OLMALI
Cocuklar yurumeye başladığında, giydikleri ayakkabıların onun yurumesine yardımcı olması gerekmektedir. Ayakkabının bu yardımı yapabilmesi icin topuğunun yuksek olması; ic tarafa basılmaması icin de Thomas Topuk olması, yani topuğun ic tarafa doğru uzaması gerekmektedir.

İlkadım Ortopedi bu gorduğunuz maddelere uygun şartlarda ayakkabılar tasarlamakta ve uretmektedir. Bundan dolayı, cocuklarınızın daha sağlıklı ayaklara sahip bir birey olmasını istiyorsanız ayakkabı alırken bu detaylara mutlaka dikkat etmenizi oneririm. Ya da zaten butun bu ozelliklere sahip olan İlkadım Ortopedi‘nin urettiği ayakkabıları tercih etmenizi tavsiye ederim.
kaynak:ilkadimortopedi.com