Merhabalar herkese iyi bayramlar...
Aslında bu dert yılların derdi. Annem ile babam hic anlasamazlar... Annem 15 yaşında istemeden babamla evlendirmisler. 17 yaşında anne olmuş. Kv kp gorumce dertleri yiyici olmalari ve babamin alkol sorunları, maddi sorumsuzluklari sonunda iyi kotu bir ev aldilar. Tabi sonrasinda maddi sıkıntılar ve sırt ceviren eş ailesi. Neyse yillardir suren haksizliklar var kisacasi. Gecmişe dair hatırladığım babamin her kahvalti sofrasinda burnumuzdan getirmesi, hakaretleri vs. Her kavga sonunda evden kovmalari ( tabi gidecek yeri olmadigini bildigi icin) .. Canim annem hep bizim icin katlanmış. Dedem ben kucukken vefat etmiş annemin erkek kardesleri kucuk yani sahip cıkanı da yok. 35 yildir cektiği bitmiyor yani. Şimdi ise babam her gun hakaret ediyor anneme kufurler falan. Yani değişen bir şey yok. Annemle her konuşmamızda ağlıyor dayanamıyorum artık bu hallere. Ben evliyim. Erkek kardesim de evlenecek yazin. Kucuk kardesim ise o da ayrı yaşıyor bir arkadaşıyla.
Şoyle bir duşuncem var. Ben kucuk bir ilcede yaşıyorum. Calışıyorum. İki de cocuğum var kv bakiyor. Yakinimdan yurume mesafesinde bir ev alıp annemi oraya yerlestirmek.. Cocuklarıma da bakar. Daha once de bakıyordu ara ara. Bu konuda sıkıntı yok. Kendi de bakmayi ister. Ev alma konusunda sıkıntım yok kredi cekip alabilirim. Anneme de masraflar konusunda yardimci olurum. Evime getiremem cunku annemin kedileri var esim kedileri istemez.Annem de kedilerini asla birakmaz. Kendine ozel alani da olsun isterim. Babam destek olmaz anneme pek ayrilirlarsa.. Boşanmalarinj da istemem . Kagit ustunde evli kalsınlar...
Ya da kucuk kardeşim yanına alacak en azindan evlenene kadar. Ben de destek olacagim ona. Acıkcası annemle pek anlasamazlar. Ters biridir kardeşim. Annem cok yuz verdi ona ondan bu tavırları.
Mutlu olmak annemin de hakkı diye duşunuyorum. Babama uzulmuyorum cunku cok hatalari var. Babama dair guzel bir anim yok. Huzursuz bir ortamda buyuduk. Sorumlusunun babam olduğunu duşunuyorum. Ayrıca bizi kucukken sevme, yol gosterme ilgilenme durumları hic olmadi. İse gitti geldi. Gece gec gelirdi. Biz sobalı odada yatardik.Basimizda sigara icer ve yuksek sesle butun spor programlarını izlerdi saatlerce. Sabah da ise gitmeden iki saat once kalkıp sabah kavgasini yapar ve kahvaltısını yapıp işe giderdi.