Selam arkadaşlar. Şoyle bir hadise var fikrinizi istiyorum.
Ortanca erkek kardeşim iki yıl once evlendi ve sene başında eşinin ilk hamileliğinde bebeğini duşurduğunu oğrendik. Hepimiz cok uzulduk ve tek tek aradık. Annem de aradı ve normal konuştular. Olayın uzerinden iki hafta gectiğinde annem (dikkat edin kendisine değil,) uzulur diye kardeşime "niye dikkat etmediniz, hamile kadın dikkat etmeliydi" tarzına biraz soylenmiş. Ama kotu niyetle değil, o da uzulduğunden. ( Karı koca siğara, alkol iciyor, kardeşim sigortacı cok seyahat ediyorlar, bazen kiralık araba bazen otobusle haftada uc şehir falan değiştiriyor, bu da onunla geziyormuş vs ilk hamilelikte bunlar tehlikeli bilen bilir)
Kendine dememiş, uzulur nihayetinde bebeğini kaybetti, kardeşime dikkatli olmadıkları icin biraz sitem etmiş.
Ama bu kardeşimin telefonlarını dinliyor mesajlarına cevap yazıyor. Biz mesajlarını cevap yazdığını onceden anlamıştık. Bunları duyunca annen bana niye kızıyor diye kusmuş. Bizim haberimiz yok. Aylardır aramıyor, kardeşim aramış. O size kusmuş, alışık değil. Cok şımarık yetişmiş, el ustunde tutulmuş, bir dediği iki edilmemiş, annem bana( kardeşim diyor) oyle diyince niye beni sucluyor demiş uzulmuş, kusmuş vs,
Biz şaşırıp kaldık, cunku onu duşunduğunden oyle doğrudan bir şey soylenmedi. İkincisi kotu niyetle soylenmedi, torunu duştu diye uzulmuş oğluna soylenmiş laf arasında. Kardeşim bunu biliyor, kendi de cok uzulmuş ama oyle kusmemiş sonra karısına acıklamış. Biz de bunu da acıkladık. Ama yok, şİmdi kendisi bizden ozur bekliyor.
Şuraya bir ekleme yapayım kimse "senin yuzunden oldu, cinayet..." falan dememiş. Yazıldı aşağıya. Dikkat etseydiniz, oyle sabaha kadar ickili masalarda oturmasaydınız diye ikisine demiş. Bundan sonra yeniden cocuğunuz olur bunlara dikkat et demek icin. Arkadaşlar bu kadın cahil değil doktarası olan kadın. Arkasından konuşuluyor falan dendi aşağıda, benim fazla ilişiğim yok ama annemle cok iyi geciniyor, hatta şakayla takıldıkları oluyordu.
İkincisi ana ile oğul arasındaki diyaloğu bilmiyorsunz. İnsan kendi oğluna biraz kızamayacaksa kime kızacak?
Bir ek daha yapayım, gebelik sonrası yanımızda sigara iciyordu bir. İkincisi bu gittikleri yerlerden resimle atıyor anneme. Annem sormuş KARDEŞİM onaylamış. Uyarmış ustune, sen evde dur geri don, icmeyin zararlı diye. Bu da arkasından bana kimse karışamaz tarzında bir şey demiş kardeşime. Gozumuzle gormedik fotograftan gorduk. Ustelik kardeşimin dediğine gore de oyle abartacak bir şey dememiş, laf arasında soylenmiş bir iki şeydi. Kendi de cok hevesliydi, o da uzuldu ama uzerine durmadı.
NOT: Haklı haksız bir yana benim şahsi goruşum, oyle cocuk gibi uc dort ay kusluğu icinde tutup cocukca prenses modlarında tavır almak cok basit bir davranış. Doktora yapmış bir kadın bu. Arayıp niye boyle dediniz ben uzuldum dese annem acıklar, oyle bir kadın. Olgun bir insandan bu beklenir. Kendisini tanımıyorum şahsi olarak bir kere duğunde gordum. Benim vereceğim tavsiye bu olurdu. Millet nasıl ağzına geleni yazıyor, hayret ettim. Şİmdi millet anneniz ya da siz niye aramadız diyecek. Bunların yaşamı pek duzensiz, oğleye kadar uyur, akşam toplantıda, kuaforde, kalabalık yerdeyiz diye kac defa kapadılar. Yani aramamayı oğrendik.
İNTERNETİM ZAYIF, istediğiniz gibi cekiştirin. Meydan sizin.