Selamlar ;
Direk konuya giriyorum, belki ailesinde benzer durumları yaşayanlar olmuştur. Akıl vermenize ihtiyac duyuyoruz.
Konu erkek kardeşim 25 yaşlarında,okumadı, bir mesleği yok, lokantalarda vs calıştı. Fabrikaya girdi ağır geldi. Aslında calışkandır, liseden beri kendi parasını kazandı. Ama artık ciddi bir işi olmalı bir aile kurma yaşıda geliyor. O bunların farkında değil, hic umruda da değil acıkcası.
aile olarak kardeşlerimle cok bağımızda yok. malesef cok uzulerek soyluyorum. Sozde severiz birbirimizi ama cok kopuğuz. Oturup hayatımızla ilgili uzun uzun sohbet edemeyiz.
Ama şimdi kardeşimle bağ kurmak istiyorum, bana dertlerini sıkıntılarını anlatabilsin istiyorum ama olmuyor.
Gece bazen dışarda kalıyor annem babam cok merak ediyor uzuluyorlar. Sorunca arkadaşımda kaldım diyor. Ben arıyorum ama oyle sinir ediyor ki, mesela babam kendi yaptığı birikimiyle ona iş yeri acmak istiyor. Ama hic guven vermiyor adama. ben diyorum niye boyle yapıyorsun bak ne guzel adam sana fırsat sunuyor. İster yapsın ister yapmasın kendi bilir diyor. Umursamıyor.
tabi bunun gecmişi de var mesela telefon istediği cağda babam almadı amcam oğluna aldı kardeşim kendi calışıp aldı.
bilgisayar istedi aynısı oldu kendi calışıp aldı.
araba istedi babam once parayı elime say oyle alayım dedi kardeşim sen al ben kazancımdan veririm her ay dedi. Ama olmadı, kardeşim biriktirdiği parayı goturup tatilde yedi.
Şimdi bu cocuğun bu hale gelmesinde kucukluğunden beri bizlerinde yanlış tutumları oldu. Ama şimdi nasıl duzelebilir.
Bende babama guvenmiyorum bu zamana kadar ne dedi de yaptı diyor.
Yani ona verebileceklerimizi zamanında vermediğimiz icin sanırım şimdi de bir değeri yok
Lutfen kendi cocuğunuz kardeşiniz bu durumda olsa ne yapardınız ? bunu cevabını bana soyleyebilir misiniz?
NOT DUŞMEM GEREKTİ LUTFEN BURAYA DA BAKIN;
Babam liseden sonra onu dersaneye yazdırdı ama gitmedi kardeşim.
sonra iki yıllık bir uniye başladı babam yine masraf vs ama bi kac ayda tekrar dondu okuyamadı.
ben calışmaya başlayınca dersaneye gitmek istiyordu ben destek oldum parasal olarak ama bu kezde kazanamadı araya cok yıl girdi barajı bile gecemedi.
en son babam askere gitmesi icin borcunu temizledi sırf biran once gitsin gelsin diye.
orda yemek yiyemedi diye hep dışardan yedi bir dunya masraf
ama yine de bunları bilmiyor.