Yaklaşık 9 ay once kv yok yere kavga cıkartıp beni tehdit etti. Eşim beni savunca işler iyice cirkinleşti ve kv ile gorumce bana eşimin asla inanmayacağı iftiralar attılar. Boşanmamız icin uğraştılar. Kv aileme kufretti. Olaylar yaşananlar cok uzun. Tek sebebi kıskanclık. Aramızın iyi olmasını kıskandılar. Aldıklarımızı gezdiğimiz yerleri kıskandılar. Acık acık soylediler de bunu. Gorumceyle tek kelime tartışmamız bile olmadan eşime benim icin ruh hastası pislik o boşan onu bırak annemin yanına gel gibi mesajlar attı. Bana tehdit mesajları attı. Onunla dertleştiğim konuları bire bin katıp eşime anlattı. Kv Allah size cocuk vermesin gun yuzu gormeyin diye bağırdı. Bayram gunumuzu rezil etti. Kv kpyi işyerime gonderdi telefonla aratıp benden babamdan para istetti rahatsız ettirdi. Kv bin tane karı bulunur bi tane anne bulunmaz boşa bunu başka karı gibi karı al dedi. Aylarca ayrılmamız icin eşimi doldurmaya calıştı. Olmuş anneme kufretti. Bak ben seni nasıl boşuyorum diye tehdit etti beni. Eşime senin oturduğun koltuk benim sayemde ben olmasam okuyamaz o işi bulamazdın bana borclusun dedi. Beni gezdireceksin peşinden ayrılmayacağım dedi. Bize yerleşmeye kalktı. Aylarca iletişim kurmadık. Eşim telefonlarına dahi cıkmadı.

Gel zaman git zaman hamile olduğumu oğrendiklerinde pisliklerini gizleyip iyi rolu oynamaya başladı. Bir anda o şeytan yokoldu yine madura dondu. Eşim bayramda kandilde arar anne babasını sadece. Ama annesi iki uc gune bir arayıp durtuyor. Hayatta kimseden bu kadar nefret ettiğimi hatırlamıyorum.

Bugun eşim ev kredilerinin duşeceğini ve anne babasına ev almak istediğini soyledi. Evleri var. Girişin alt katı 2+1 guneş almayan karanlık bi ev. Ama icini yaptırdılar. Orda yaşıyorlar. Eşim biz evlenmeden once o evde yaşıyordu ve cok mutsuzdu sevmiyordu evini. Şimdi diyor ki ev alsak da guneşli ferah bir yerde otursalar. Yarın obur gun bişey olsa tum hayatları orda gecti diye vicdan azabı cekeceğim diyor. Anne ve babası asla anlaşamazlar. Şimdi oturdukları evi satın ustune koyalım diyemem anlaşmazlığa duşerler diyor. Babası yıllardır o evi annesine sattırıp ikiye bolup kendi payını alıp başka eve cıkmak istiyor. Kv de elindeki ev gitmesin diye ayak diriyor. Gecen yıl ikisi kavga edip boşanacağız dediler. Kv eşime babası icin ev aldırmaya calıştı. Bizi ev bakmaya goturmuştu hatta burayı alalım mı babana yeter ki benim evimi satmayalım diye.

Siz soyleyin ben ne yapıyım. Dertleri tasaları hic bitmiyor. Eşime dedim ki affedebildin mi? Affedemediğim şeyler var tabi dedi. Kafasında annesini kendince haklı cıkarmaya mı calışıyor yoksa vicdanını mı rahatlatmaya calışıyor bilmiyorum. Vicdan azabı cekmek istemiyorum dedi.

Senin huzurlu olmanı istiyorum ama bu yola girerken doğacak cocuğumuzu duşunmek zorundayız. Cocuğumuzu emanet edecek kimsemiz olmadığı icin ben ucretsiz izne ayrıldığımda gecinebilecek kadar paramızın olması gerek dedim.

Bu arada biz evlenirken ne duğun yaptılar ne yardım. Gelinliğimi bile kendim aldım. Takılarımızı satıp borcları kapattık duğunun ertesi gunu.

Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız? Yemin ederim uykum kactı duşunmekten.