Herkese merhaba. 31 yaşında 1 cocuklu 8 yıl once boşanmış bir bayanım. Oğlum 9 yaşında. Guzellik uzmanıyım. Eşim ise o zamanlar kurumsal bir firmada satış gorevlisi idi. Eşimde işitme problemi vardı, cihaz takıyordu. Ama dışarıdan bir insan asla problemini anlamazdı.
Eski eşimle ilgili detaylara gelecek olursam 20 yaşında severek evlenmiştim. Cok tanımadan evlendim cunku acele etmeme biraz da sebep babamın hastalığıydı. Beni gelinlike gorsun cok istiyordum. Evlendikten 3 ay sonra babamı kaybettim. Zor gunler gecirirken korunmama rağmen hamile kaldığımı oğrendim. Eşimi severek evlenmiştim fakat eşim ve ailesinin gercek yuzlerini evlendikten sonra gordum. Kayınpederim varlıklı bir insan olmasına rağmen aşırı cimriydi. Yaşadığı evi bindiği arabayı gorseniz bu insan mı cimri dersiniz. Fakat onlara yemeğe gittiğimizde bize tavuk cıkardı diye kaynanamı azarlayıp tavuğu buzluğa geri koymuştu. Cayın altını kısmadı diye yeni gelinlen benim yanımda kaynanamı azarlardı vs. Bir gun tuvaletten cıktığımda bana bu evde sadece akşam sifona basılır demişti. Şok gecirmiştim. Bunun gibi daha neler sayabilirim ama uzatmak istemiyorum. Neyse bize bir ev aldılar ve kredi borcunu yuklediler. Bu arada eşimin cimriliklerini de gordum tabi boyle bir ailede yetiştiği icin o da aynı babası gibiydi. Evlenir evlenmez bileziklerimi ev sahibi olacağız diye babasına goturdu. Tapusunu borc bitince bize verecekler diye ben de krediye yardım ediyordum. Fakat tapuyu vermeyeceklerini cok sonradan oğrendim. Eşim eve hicbir şey almaz, ekmek parasını bile benden isterdi. Maaşıma karıştığı gibi evime gelen muşterilerimden kazandıklarıma dahi el koyardı. Benim eve aldığım gıda malzemelerini (kaşar, balık vs) hayatında hic gormemiş gibi yerdi. Fakat kendisi hic almazdı. Cocuk doğduktan sonra daha da kotu oldu. Bir gun dışarıdan eve geldiğimde ev ciş kokuyordu. Bir de baktım ki cişli bezleri peteklere asmış kurutup yeniden kullanalım diye. Zaten cocuğa bir şey almazdı. Biz oğlum 15 aylıkken bu sebeplerden ailesi ile de kavga edip anlaşmalı olarak boşandım. Sadece kayınvalidem ile aram iyi hala bana kızım der. O zamandan bu zamana hala aile olarak oğluma karşı cok cimriler. Ailecek varlık icinde yokluk yaşadıkları yetmezmiş gibi oğluma karşı da oyleler. Babası gunden gune nafakayı yatırıyor sadece başka hicbir şey yok. Nafaka veriyor zaten diye harclık bile vermez. Oğlum da bu duruma alıştı ne isteyecekse benden istiyor anne babamın durumu yok ki diyor. Babamın parası yok diyor. Dedem zaten vermez diyor. Yazın oğlum onlarla yazlığa gider dondurma parasına kadar benden istiyorlar.
Cok uzatmadan bitirmek istiyorum. Eski eşim boşandıktan sonra engelinden dolayı bir bankada goreve başladı. Ben ise kendi guzellik salonumu actım ve oğlumla birlikte yaşıyorum. Hayatıma bugune kadar 1-2 kişi girse de bir şekilde yurumedi ve biri boşanmış olmamı sorun etti diğeri ile de yurumedi sonuc olarak şu an yalnızım. Eski eşimin hayatına biri girdi ise de bilmiyorum. Mutlaka girmiştir. Gecenlerde bana her şeyi sil baştan alıp barışmak ve evlenmek istediğini soyledi. İlk başta sıcak bakmasam da oğlum cok istiyor barışmamızı. Ben de belki değişmiştir bir şeyler ve hayatıma yeni girecek insanlardan da cok umutlu olmadığımdan acaba diyorum. Aslında oğlum cok kucukken ayrıldık ve bu durumu kabullenmişti. Ancak eski eşim barışmak istediğini ona da soylemiş. Şimdi o da ısrar ediyor. Ailesine gelince ben ikna ederim bana bırak diyor. Sizce 8 yıl aradan sonra aynı kişi ile yeniden evlenmeli miyim? Tecrubeli hanımlardan yorum bekliyorum. Okuduğunuz icin teşekkurler.