Herkese merhaba kizlar;
Evlilik yolunda olduğum bir ilişkim var. Nişanlanma surecindeyiz. Erkek arkadaşım, anlayışlı ve ilgi doludur. Bir kadına nasıl değer vereceğini bilen ve ilişki icerisinde beni cok mutlu eden bir sevgili aynı zamanda dosttur. İlişkim ile alakalı hic bir problemim yok cok şukur.
Fakat konu şu, ailesi ile benzer kulturde sayılırız fakat biz bir cok şeyde yillardan beri suregelen olumlu değişimler ile farklı bir noktadayız. Onun ailesi ise kulturel ozelliklerini fazlasıyla taşır. Ozellikle kılık kıyafet konusunda. Aşırı yoresel giyiniyorlar. Biz dededen beri buyuk şehirde yaşadığımız icin giyim, kuşam, ev , yaşantı konusunda buraya uyum sağlamış durumdayız. (Ankara'da ikamet ediyoruz uzun yıllardır). Hatta buyuk dedelerimden beri boyle. Yani hic gormedim ailemde. Zaten boyle bir giyim tarzı hic bu denli olmamış, fotoğraflardan da gorduğum kadarıyla. Onun ailesi ise nasil desem, şehirde oyle giyinen insanlar gorseniz donup bakarsınız bu da ne diye. Şehre ve bizim yaşantımıza gore bayağı tuhaf bir bicimdeler.
Ailem ise bu konularda maalesef olumsuz tutum sergileyecek insanlar. İstemeye o şekilde gelmiş olsalar eminim herkes şaşıracaktir. Cunku kendi ailemde herkes cok şık ve uygun giyinir ozel gunlerde ozellikle. Anne babası dışında ailenin geri kalan abi ablaları kız kardeş buraya daha uygunlar.
Bu konuyu dert eder oldum. Biraz da olsa şehre uyumlu, ceki duzen verecek şekilde gelirler mi bilmiyorum. Bu durumu elbette erkek arkasımla paylaşamam. Neticede ailesi. Arkadaşlarıma gosterdim, buyuk şehire de boyle istemeye gelmezler herhalde diyorlar. Ama maalesef normal halleri boyle. Bu durumu nasıl izah ederim, izah etsem de yıllardır olan duzeni elbette değiştiremem. Ailemin ise eminim modları duşecek. Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim sizce ? Nasıl izah edilir, cok kirici olur. Acaba aileden birileri ( kız kardeş, abla vs) biraz toparlarlar mi ? Ayrıntılı da soramiyorum bu durumu nasıl gelirler diye.
Ekleme : Arkadaşlar ailesinin nasıl giyindigi beni elbette bu kadar ilgilendirmiyor. Ben sorunsuz bir gun gecirmek istiyorum sadece. Ailemin bu konuda modlarınin duşmesinden ve bundan etkilenmekten bahsediyorum. Burada bazı uyeler illa ki aksi yorum yapacak. Bazı kulturel durumlari yerden yere vuruyorsunuz zamanı gelince. Bahsettiğim ailenin şalvar lastik ayakkabi giyim tarzları değil. Folklorik, aşırı etnik bir giyimden bahsediyorum