Merhaba hanımlar,
Cok buyuk bir dert diyemem hatta belki dert bile diyemem fakat aklıma takılan bir konuda nasıl davranmam gerektiği hakkında fikirler duymaya ihtiyacım var.
Başlıktan anlaşılacağı gibi konu eltim. Ben yeni evlendim sayılır, eltim ve kaynım bizden yaklaşık iki yıl once evlendi. Biz kayınailemle aynı şehirde yaşıyoruz, onlar başka şehirde yaşıyorlar. Cok şukur kayınailemden yana bir sıkıntım yok. Umarım ilerde de olmaz. Kafama takılan konu şu ki eltim telefonda cok sıcak biriyken yan yana olduğumuzda tam tersi biri oluyor. Cok fazla aynı ortamda bulunmadık henuz maksimum 2 ya da 3 kere aynı ortamda olduk ama eminim butun şehirde hissedilmiştir aramızdaki gerilim. Ortada paylaşılamayan hicbir şey yok hatta ortada bir durum bile yok ama kendimi o varken muthiş gergin hissediyorum. Benim icin sorun şoyle başladı yuz yuze tanışmadan once o beni telefondan aramıştı ve nasıl oldu bilmiyorum sanki yıllardır goruşuyor gibi konuşmuştuk. Tabi ben o izlenimle beraber rahat bir şekilde tanışmıştım onunla. Cok soğuk ve gergin olduğunu gorunce buyuk bir surpriz oldu benim icin. Daha sonra eşimin ailesinin evinde ailece otururken duğunde istediğimiz şeylerden konuşuyorduk. Akrabalardan biri once benim nikah şekeri istediğimle ilgili konu actı daha sonra eltime senin var mıydı diye sorunca bence cok sacma ve gereksiz dedi. Bilmiyorum ben mi bahane buldum ama bu beni biraz rahatsız etti. Orada olduğum diğer gunler de boyle soğuk savaş gibi tuhaf bir gerilimin icinde gecti. Zaten kişilik olarak cok farklı insanlarız o daha geleneksel biri, kaynanamda yemek yapmak, ev işleri yapmak filan icin can atar, surekli bak onun yeri burası filan diye bana gosterir; bense daha yerine gore davranırım (kendime gore). Zaten oyle cok ev işi yapmamıştım bekarken hatta neredeyse hic yapmadım diyebilirim. Mesela kaynanam yemeği yaparsa ben salatayı yaparım ya da sofrayı kurarım ya da ne bileyim ben toplarım sofrayı. Sağolsun kaynanam da oyle ben oturayım siz yapın diyen biri değildir. Kendi tarafımdan bakarsam da acaba kişilik ve davranış olarak cok farklı insanlar olduğumuz icin kıyaslanır mıyız diye duşunuyorum. Bende de onun endişesi var.
Benim akıl istediğim konuya gelince guzel bir evliliğim ve guzel ilişkilerim var kayınailemle. Sadece eltim varken işler biraz değişiyor benim icin. Sizce ben mi cok abartıyorum ya da bu potansiyel bir problem mi? Ve sizce nasıl davranmalıyım?
Okuduğunuz icin teşekkur ederim.