Selam Arkadaşlar,
Size sormak ve anlatmak istediğim bi takım şeyler var.

Gecenlerde misafir ağırladım, (coronadan once).
Kayınvalideye menuyu acıkladim. Ama şu olsun , yok bu olsun demişti. Menu hazır ya dedim, sen bişey yapma ben yaparim, kimse bişey yapmasın dedi kendisi. Hem senin mutfağın buharlanmasin dedi. Oda ne demek? Sadece o yapacak mış birde? Dedim ki yok, evimde yapılsın istiyorum, o zaman istersen sende şunu yap dedim kendisine (herzamanki gibi). Iyi dedi, bunuda yapim mi dedi ustune? Konu kapanmıştı. (Illa dediği olacak)? yok o cok olur dedim, sakın yapma. Inadına yaptı ve burnumun direğine getirip, baaaak ne yaptım demez mi! Cidden yuzumun ortasına tuttu tabagi. Şimdi diyeceksiniz, ne var onda.
Ben şuna şaşırıyorum, ben hayır, veya cok olur, ziyan olur dediğim halde, neden benim istediğim olsun isterler? Sınırlarımızı belirttiğimiz zaman, soylediğimize ragmen, neden insanlar saygı duymazlar? Bi bildiği var demezler? Bende tamam deyip geciyorum. O neden bunu basaramiyor? Sadece bu konu değil, NICE hayır 'lara karşı, karşı tarafın takmamasi hayretler icinde bırakıyor beni.
Başka bi konu daha...
Corona zamani olduğu icin cocuğum miniubuse binmesini istemiyorumm. Istemiyorummm. Bindirme minubuse denildiğinde, insan neden bindirir? Birisi size dese, (bu 7 kat yabancı olsa bile), siz o cocuğu yinede bindirir miydiniz?
Madem gezdireceksin, ne gerek var. Yuruyun dolaşın. Halbuki mecbur değillerdi binmeye ve yinede binmisler. Cok uzuldum gercekten.

Diğer konu...
Ailecek kayınvalideye gittiğimiz zaman , durmadan cocuğumla yanlız dışarı cıkmak istemesi normal mi? Veya onlar ailecek geldikleri zaman, ben torunumla dışarı cikim demesi?
Size soruyorum, cunku konu dışında olanlar bunları nasıl algıladığını fazlasıyla merak ediyorum.
Veyaaaa... Yemeğe oturuldugunda siz yiyin, ben sonra yerim, yani aynı sofrada oturmak istemediğini dile getirmese bile, his ettirmesi normal mi?

Gecenlerde cocuklarımı oğle vakti babaannelerine goturdum, yemek yapmana gerek yok demistim. Neyse cocukları goturdum, getirdigim yemeği şimdi yiyebilirler (acıkmak uzerelerdi), dun yapmıştım atılmasın dedim ve oradan ayrildim. Ne yaptı bilin? Cocuklara o yemeği değilde corba yapmış yedirmis ve yolladığım yemekleri geri yollamıştı. Normal mi?
Cidden soruyorum, ben mi abartmıyorum. Amacı ne olabilir. Allah aşkına demeyin , yardım etmek istiyor sadece. Bunlar yardım değilde , sanki emrivaki mi? Daha fazla nasıl kışkırta bilirim diye mi uğraşıyor? Eğer oyleyse, neden? Kavga mı etmek istiyor? O "seviyeye" duşmek istemiyorum asla. Şunu belirtmek isterim, bu zamana kadar ne sesimi yukselttim, nede ters cvp verdim. Sen cirkin olmuşsun, pantolonun gzl değil, oğlumu şu veya bu kıza cok istemiştim demelerine rağmen "gulup" gectim.

Sadece kendime, seneler sonra artık istemediklerimi gzl bir şekile ifade etmeye soz verdim ve uygulamaya calışıyorum. Buna rağmen tinlamiyor.
Cok onemli bi sorum daha..
Cocuklar yalan konuşur mu yada bişeyler uydurur mu? Umarım konuşurda ve uydururda ama cocuğumun bana, anne seni atmicam demesi şaşırttı beni. Niye atacakmissin dedim oda babaanne oyle dedi diyor. Annen gelmesin , sen gel diyormuş birde. Ne kadar doğru veya yanlış bilemiyorum. Korktuğum sadece cocuğumun piskolojisi bozulur mu, kayınvalide "şakaya" vursa bile? Burda acaba bu evlilik nereye gidecek diye korkmaya başlıyorum. Illerde cocuklarıma başka seylerde soyler , soyletir mi acaba? Eşim dunya iyisi insan. Ama annesine karşı bişey demez. oyle anne bosber veya hayır kısık bir ses tonuyla der . Ama daha cok hep sen soyle işte der. Konuş sen , yok sen yap vs... Bende soyluyorum ama yoruldum.

Okuduğunuz icin tskler .