Yine bir sorunumla geldim. Bu surecte cok sorun yaşadım bu da yeni sorunum.

ben pek eğlenceli bir insan değilim. Duğun, nişan, kına gibi ortamlarda hic eğlenemeyen, kenarda oturup bitmesini bekleyen bir tipim. Nişanı evde aileler arasında yapmak istedim biraz fazla kalabalık olmasına rağmen yine de evde yaptım. Ama organizasyonla anlaşmıştım. Masa susleme, pasta, hediyelik vs olmuştu.

Duğun istemediğimi de soylemiştim ama nişanlım ilk erkek cocuğum duğun beklerler demişti ben de o zaman salon guzel olsun bari demiştim ve ortalamanın bi tık uzeri bi yer sectik.

Kına gecesi icin de yine guzel bir yer tuttu ailem. Nişanlımla birlikte gidip beğenmiştik orayı da. 25 temmuzda olacaktı.

Biz de kına geceleri kadınlar arasında değil karışık oluyor. Kemence getiriyoruz ve ben sadece onun icin istiyordum kına gecesini. Onun da akrabalarım gelirse bir anlamı var yoksa zaten boş boş kemence bi işe yaramayacak. Bu virus doneminde Kiminle konuşsam duğune gelmek istiyorlar. Hem kınaya hem duğune gelmek istemeyiz diyorlar haklı olarak. Ben de kınayı iptal etmeye karar verdim. cunku benim icin kına zaten pek bir şey ifade etmiyordu. Bunu nişanlıma soylediğimde biraz tuhaf tepki verdi. Acık acık bir şey soylemedi ama sanki iptal etmemi istemiyor gibiydi.

ilk bu konuyu konuştuğumuzda, duğune gelemeyecek olanları kınaya cağırsan daha mantıklı olur falan demişti. Cunku duğun salonlarında kişi sınırlaması olacak az kişi gelecek. Ben de demiştim ki zaten kınayı kemence ve yakın akrabalarım icin istiyordum. Ama yakın akrabalarım da her turlu duğune gelmek isteyecekler. Konu komşu İcin kına yapma gibi bi duşuncem yoktu sonucta. Konu oyle kapanmıştı. Gecen gun yine konusu oldu nişanlım sanki daha once hic bunu konuşmamışız gibi yine iptal etme ya eğlendirdik falan dedi. Ben de dedim ki ben istemiyorum cunku yakınlarım gelmeyecek. Herkes duğune gelmek isteyecek. Kınanın bi anlamı kalmadı dedim. Kız kıza arkadaşlarınla bir şeyler yapacaktın orda yaparsınız diyor. İyi de bunun icin fazla buyuk bir yer değil mi dedim. Duğun salonu sonucta. Arkadaşlarımla bi cafede falan bir şeyler yaparız diyorduk ama şimdi bu virus doneminde o bile olmaz muhtemelen.

nişanlımın duşuncesini anlayamadım. Acıkca soyler misin ailen Kına yapmazsam tuhaf mı karşılar dedim. Ben aileme bundan hic bahsetmedim bile onlar ne diyecek falan dedi. Ama şimdi duşunuyorum da onların komşu gelinleri falan hep şatafatlı şeyler yapmışlar. Nişanı bile salonda yapmışlar mesela. Her şeyi abartılı eğlenceli falan yapmışlar. Acaba ben yapmıyorum diye hakkımda bir şey mi konuşuldu diye kafama takıldı. Cunku ben bohca da istemiyorum siz de yapmayın ben de yapmayayım demiştim. Nişan alışverişine falan da gitmedim. Kayınvalidem de ben heves edim bir şeyler yapmıştım onları getirmek istiyorum demişti. kendi evinde olan başortu patik havlu gibi şeylerden bohca yapıp getirmişti. Senin getirmene gerek yok demişti. Zaten o da bohca sayılmaz cunku bohcaya nişan alışverişinde alınan şeyler koyulur ama ben istemedim hicbirini. O yuzden de goturmedim. Arada kayınvalideme eşarp, kıyafet vs hediye alırım, kayınpederime de gomlek vs. Babalar gunu geliyor mesela. İllaki bohcaya gerek yok diye duşunmuştum. Sizce ne duşunmuş olabilirler? Bohca hic duşunmedim aslında ama yapmalı mıydım? Kına gecesi icin fikriniz nedir?