anlatmaya nerden başlasam bilemedim oyle cok bunaldım ki eşimle konuşamıyorum beni haklı bulmuyor ailemle de konuşamam onların uzulmesini istemem cunku. eşimle severek evlendik evlendiğimiz gune kadar herşey cok guzeldi ruya gibiydi. duğun gunu sorunlar başladı. isteme olmadan eşimle ailemi tanıştırmıştım eşim annemi babamı ozel gunlerde kandillerde bayramlarda arardı annesi de annemi daha doğrusu ben annesini aradım annesi annenle de goruşeyiim derdi. annem ilk başta istanbul uzak diye istememişti ama eşimi tanıyınca onu cok sevmişti. benim universite mezunu olup eşimin lise mezunu olması etrafta baskılara yol acmıştı herkes anneme kızının daha iyilerine layık olduğunu soyledi ama annem herkese ağzının payını verdi damadını korudu. isteme anı geldi cattı hayırlısıyla olur dendi kim ne yapıcak mevzsu oldu kayınpederim ağzını acmadı kayınvalidem uzerimize duşeni yaparız dedi benim ailemde netleşsin istedi ama yine bişey demediler kayınpederim o donemlerde borc batağında idi ben aileme soyledim ama onlarda dillendirebilirdi durum boyle boyle diye. bizim oralarda ev istemek adet gibi bişeydir. oğlumuzun evi var zaten dediler eşimde ama benim ustume değilki dedi annem de evet dedi ustune olmalı falan gibi bişey soyledi ama karşı taraf ağzını acıpta oğlumuzun diyosak ustunede yaparız diyemedi. her neyse aşimin ailesi uzaktan geldiği icin istemeden bi kac gun sonra nişan ve eş durumundan atanabilmem icin nikah yapıldı.nişanımda sırf kaynanam istemiyor diye elbiemin uzerine bolero giydim kiii bolerodan nefret ederim. eşimin annesi hic aramadı annemi babası babamı arıyordu arada bir akraba olduk sonucta annemde bana şikayet ediyor kaynanan hic aramıyor diye ben de anne sen ara dedim hep karşıdan bekleme annem aradı ya dunur hic arayıp sormuyosun dedi şakasına kaynanam da bizim dunurle pek konuşmak gibi bi adetimiz yok denk gelirsek konuşuruz dedi tabi annem şok oldu neyse duğun hazırlıkları yapılmaya başlandı kız tarafı uzerine duşeni yaptı mutfak halı perde vs. erkek tarafının yapması gerekenleri eşim yaptı borc harc 9 ay oldu evleneli hala borcunu oduyoruz. duğun gunumuzz geldi cattı ben kuafordeydim annemle kardeşim de gelecekti ama okulu da vardı annem eşimi aradı ve kaardeşimin biraz gec kalacağını saat 3 gibi gelebileceğini soyledi eşimde anneme bağırır ses tonuyla hic gelmesin o zaman yaa saat 8 de duğune gelsin o zaman demiş.benim annem cok alıngan birisidir dolayısıyla cok alındı ve kotu bir huyu var ici neyse dışı da o mutsuzsa mutlu gorunemiyo annemin suratı duştu eşimle konuştular ama eşim ben size bağırmadımki falan alttan alıcı şekilde değil annemim duğunumde suratı asıktı arada gulmeye calıştı benim icin ama cok uzgundu sevdiği kızın annesi olarak el ustunde tutlmak istedi ama olmadı ben kaynanamın alt katında oturuyorum ve benim dairemin karşısında da eşimin amcası oturuyor. annnemleri onlar ağırladı.oğlene doğru evden cıktım annem ateş puskuruyo bişeyler olmuşelini optum annemin eşim babam ve erkekler cumaya gitmişler zaten cumadan hemen sonra ailem memelete doneceklerdi. sabah annem uyanınca saat 10 gibi yukarı cıkmış kaynanama yardım etmek icin kahvaltıya. ama kapı duvar hasta olan bi akrabasını ziyarete gitmiş kii ağır bi hastalık yok ortada haber vermek yok oğleden sonra misafirlerin gidecek sen kahvaltıyı oğlen hazırlıyosun neyse cok da onemli bi mevzu değil ama annem alınmış işte surat yine asık tabiayrılma vakti geldi kaynanam asansorden uğurladı aşağı biile inmedi aşağıda kayınpederim anneme hayırdır bi kusurumuz mu oldu dedi annem de yok bişey dedi eşim de sorduu annem de ac ayrılıyorum burdan dedi eşim de yemeğe gotureyim dedi annem yok dedi eşim ve ben annemleri havaalanına bıraktık ama eşimde hic ilgilenmedi annem de bekliyoki yaa anne uzulme sen boşver takma kafana ama eşimde hic bole şeyler yok. 2 hafta sonra kurban bayramıydı kaynanam annemi aramadı evlendik ilişki bitti gibi davrandı neymiş annemin tapu lafından sonra beyninden kaynar sular dokulmuş.bi kac ay sonra annem evime gelicek oldu ilk gun eşim iyi karşıladdı ikinci gun suraatı asıktı gitti odasına yattı ucuncu gun yiine oyle sorduğumda ise hani annenler bir gun kalacaktı dedi benim canım dediğim sevdiğim adam ailemden rahatsız olmuş onu duyunca olmek istedim yerin dibine soktu beni annem de gitmek isstedi zatn kocan bizi istemiyo diye annm geldiği gun sabahtan yengesi hemen hoşgeldine geldi ama kaynanam akşam geldi kocasıyla ertesi gunu yengesi kahvaltıya cağırdı kaynanamda tık yok annemler giderken yengesi annemi uğurladılar ama kaynanamda yine tık yok cok uzuldum yine eşiime soyleyince bunu annen niye karşıya gidiyor anneme gitsin diyor sanki annesi cağırmış gibi yengesini pek sevmiyor ailesi de sevmiyor eski mevzular annem nerden bilsin sevip sevmediğini annem memlekete gidince eşime anlatıyor annen boyle boyle yaptı diye eşimde bişey demiyor ben napim diyor annem de bekliyorki ya annecim evet annem hata yapmış takma kafana hani biraz ilgi ama eşim cok umursamaz. hic ilgilenmediği icin annem bigun faceden eşime yazıyor yine annesini şikayet ediyor falan biz de dışarı cıkacaktık ben anneme yaz diyorum cevap ver diyorum allttan al diyorum o yazmıcam diyor sinirlendim ben gelmicm dedim o da gidicez beni yalnız bırak dedim bırakmıyor odadan cıkmaya calışıyorum izin vermiyor ben de bağırırım bak dedim yine izin vermedi bağırdım ben de o da sinirlendi o da bağırdı yeter artık diye ustume yurudu beni ettirdi kapıya vurdum kafamı gurultuye yengesi geldi kapıya ona da kufurler etti kapıdan kovdu evime gelme dedi bugun sorsanız iyi oldu ona der hala ailesi geldi ben evi terk etmek uzerydim babası geldi her şey ortaya dokuldu ablası falan karışmayan kalmadı annesi bana sen istanbul sevdalısısın onunicin evlendin mahvettin oğlumu demeye başladı benim evime hergun geleceksin dedi ben calışıyorum gelemem dedim o da hergun 5 dk bile olsa uğraya bilirsin dedi geliceksen o şeklde gel dedi oburturlu gelme dedi boyle bi kavga yaşandı ben kaynanama gitmedim o gunden sonra annem yine istanbula geldi kardeşimin yanınaa 5 gunluk geldi ama benim evime gelmedi o gunden sonra annem yazdı hep eşime ama eşim annemi kale alıp da cvp bile vermedi geldiği zaman 2 gunluğune ben de gittim
eşime yalvardım telefonda saatlerce ağladım sabah supriz yap kahvaltıya gel dedim gelmedi ve annem oylecee gitti bu arada bi baktım ki gorumcelerim beni faceden silmişler ben de msj hazdım bi kusurummu oldu diye annesiyle goruşmuyorum diye onlarlada goruşemezmişim beni hayatlarından cıkarıyorlarmış iyi dedim ben de ne yapabilirimki bu arada eşim babamıda hic aramıyor onunla bi sorun olmadığı halde ananem var yaşlı kadın o da bana diyorki eşin hic aramıyor ben de soyluyorum boyle boyle ananem sesini duysa sevnir yaşlı kadın hadi arayalım diyourm yok diyor. neyse 3 ay kadar sonra kaynanam beni aradı hadi pikniğe gidiyoruz dedi eşim de yok ben de tamam dedim gorumcelerimde vardı hoşgeldin falan dediler oyle barışıldı hic bişey olmamış gibi gonul alma hic yok. ramazan bayramı geldi cattı eşimde geldi benimle memlekete annemin bayramını kutladı annemde hoşgeldin dedi oyle barışıldı annem konuyu acmadı ama eşim keşke bi kusurabakmayın deseydi oyle barışıldı ama kalp hala kırık bi sarılma falan yok 3 gun kaldık orda biz her zaman 1. gun anne tarafı 2. gun baba tarafını gezeriz ama eşim akraba ziyaretlerinden hic hoşlanmıyor ananeme zorla goturdum en son dayımlar kalmıştı onlarada gidelim dedim yok dedi beni dayımlara karşı mahcup etti oysa eşim desin hadi dayını da gor ananene gidelim yaşlı kadın sevinir diye ama benim eşimde boyle şeyler yok annemlerle cok muhabbet etmedi soğuk durdu hep ben cok uzuldum. sabrediyorum hep belki bigun herşey duzelir diye biraz duzeldi de ama aileme karşı soğuk olması cok zoruma gidiyor zaten ailemi sene 1 yada en fazla 2 kere gorecek ama o senede 1 kereyide karımın istediği gibi olsun demiyor karım icin katlanayım demiyor gitmicem yapmımcam cocuk gibi davranıyor hep boylemi gidecek cok ağırıma gidiyor beni hio korumuyor ablaları beni sildiğinde ben ne yapayım dedi hic tepki gostermedi soz konu kendi aiesi olunca herşey iyi olsun diyor ama benim aileme gelince 2 gun dayanamıyor. ne yapacağımı bilmiyorum eşimi seviyorum ama o aileme kotu davranınca kendimi kotu hissediyorum onlara layık bi damat getirememişim gibi bebeğimiz olsun diyorum ama bu olaylardan karar veremiyorum eşimin olgunlaşacağı gunu bekliyorum bazen de diyorum ne kadar beklesem hep aynı olacak gibi cok kararsısız şimdiki evllilikler cabuk bitiyor insanlar pes ediyor sabretmeliyim diyorum am a soz konusu ailem olunca uzuntuden kahroluyorum bana istediğini yapsın gorumce kaynana gideyim evlerini temizleeyeyeim işlerini yapayım evimden cıkmasınlar kaynanadır gorumcedir herşeye katlanırım tek istediğim aileme iyi davransın gidince mızmızlanmasın olgun olsun bayramda seyranda ozel gunlerde en azından ailmemi arasın istiyorum cok şey mi istiyorum