Arkadaşlar sorum kpss calışıp kurum avukatlığını deneyeyim mi? Ben oğretim gorevlisiyim ( araştırma gorevlisi degil) maaşım 6500 falan. Ek derslerle falan 7500 olabilir ilerleyen zamanlarda. Fakat ailelerimizden cok uzakta cok cok kucuk bir ilcedeyim. Araştırma gorevliliğini yıllarca denedim buyuk şehir icin olmadı. Burada keyfimiz ve maasimiz iyi fakat cocuğum buyuyecek okul kres lise vs hep dert olacak.
Herkes universite hocalığı bırakılıp kurum avukatı olunur mu diyor. Kurum avukatlığı 5.500 civarı maaşı var yani daha duşuk maaş ve tatilleri falan bildiğiniz memur gibi fakat en azından atanma gibi bir hakkı var; oğretim gorevliliği tatil konusunda rahat ve yazın nerdeyse 3 ay tatil sayılır ama cakılı kadro. Eşim de memur.
Kpss'ye 3 ay kaldı bir an once karar verip calışmalı mıyım?
Yoksa dil ve alesimi yukseltip doktorami başlayıp (yuksek lisans mezunuyum) araştırma gorevliliği kadrolarını mı zorlamalıyım?
Fikriniz nedir?
Eşim buradan emekli olmayalım sen de atama olabilecek bir mesleğe gec tayin isteyip buyuksehire deniz kenarı bir ile gidelim diyor. Ben maaş ve tatil guzelligi icin tereddut yaşıyorum.