Ozellikle ilaclardan antipazmodik ozelliği bulunanları kişilerin kaslarını daha kolay bir şekilde hareket ettirebilmesini sağladığı icin tercih edilmelidir. Bu ilaclar felcli olan bireyin hareket etme yeteneğini azda olsa iyileştirecektir. Antipazmodik ilaclar dışında beyin felcinin en sık karşılaşılan belirtisi olan nobetlerinde engellenebilmesi icin ilac tedavisi uygulanmalıdır. Felcin cok ağır seyrettiği bebeklerde ve cocuklarda ortopedik operasyonlar gercekleştirilebilir. Bu sayede kişinin daha kolay hareket edebilmesi ve duruş pozisyonunun duzeltilmesi hedeflenir.


Fizik tedavi yontemi beyin felci durumunda kişinin hareket edebilme yeteneğini mumkun olduğunca normale yakınlaştırmaya calışır ve daha sonradan oluşabilecek başka bir cerrahi operasyon riskini minimum seviyeye indirir. Ciddi olarak kabul edilebilecek felc durumunda yaklaşık altı ay fizik tedavi uygulanabilir. Bu tedavinin suresi vucudun vereceği tepkiye gore ve doktorun gerekli kontrollerinden sonra değişebilmektedir.
- Beyin felci hastalığı icin mutlaka alanında uzman bir hekime başvurulması onemlidir. Zira başarılı bir tedavinin en onemli adımı felcin belirtilerini iyi tespit etmek ve kişiye en uygun tedavi yontemini bulabilmektir. Bu yuzden ceşitli kontroller goruntuleme cihazlarıyla birlikte yapılmaktadır.
- Eklem bolgeleri, kaslar veya kemiklerde oluşabilecek herhangi bir deformasyonu onlemek icin hastanın durumuna gore ortopedik bir takım operasyonlar gercekleştirilebilir.
- Beyin felci bulunan cocukta zeka seviyesini arttırıcı ve oğrenmeyi kolaylaştırıcı bir takım davranış terapileri de uzman psikologlar tarafından uygulanmalıdır.
- Yukarıda bahsettiğimiz butun tedavi şekilleri başlangıc tedavileri olarak kabul edilmekte ve bunların dışında uygulanan bir takım başka yontemlerde bulunmaktadır. Beyin felci diğer bir cok hastalık gibi yaş ilerledikce şiddeti artan bir rahatsızlık olmasa bile yinede duzenli takip edilmediği taktirde başka sorunlara neden olma riski daima bulunmaktadır. Bu yuzden kişinin gerekli kontrollerini aksatmadan ve duzenli bir şekilde yaptırması oldukca onemlidir.
vde Beyin Felci Tedavisi İcin Yapılması Gerekenler:
Her hastalıkta olduğu gibi bebeğinizin veya cocuğunuzun beyin felci hastalığı olduğunu oğrenmek cok zor bir durumdur. Bu netice karşısında ağlamanız, tepki gostermeniz son derece normal olarak kabul edilir. Fakat aynı catı altında yaşadığınız surece cocuğunuzun hayatını daha mutlu bir şekilde yaşayabilmesi icin ve aslında olan durumun son derece normal olarak kabul edebilmesi icin mumkun olduğunca hastaya guler yuzlu bir yaklaşım sergilemek onemlidir. Bu yuzden her iki tarafında uzulmemesi icin bu durumu ne yazık ki kabul etmek ve hayatı bu hastalıkla birlikte devam ettirebilmek gerekir.
Beyin felcinin neticesinde ortaya cıkan sonuclardan bir tanesi zeka problemleridir. Cocuğunuzun bu yuzden eğitim hayatı boyunca ceşitli zorluklarla karşılaşması normal, tepki gosterilmemesi gereken bir durumdur. Gunumuzde zeka geriliği bulunan kişilere yonelik eğitim programları mevcuttur. Bu programlar cocuğun kişisel gelişimini sağlayabilmesi icin son derece onemli ve gereklidir. Bu yuzden zeka geriliği olan kişiyi eğitim hayatından kesinlikle dışarı cıkarmamalı hatta hastalığın minmum seviyede gunluk yaşantıyı etkileyebilmesini sağlamak icin bu programlara başvurulmalıdır.