hanımlar merhaba, kardeşim dedığım arkadaşımla ilişkimin nasıl bittiğini anlatıcam. Cok uzum olacak kusura bakmayın. Ozetlemeye calıştım cunki cok detay var. Turkcem de zayıf kusura bakmayın.

7 yillik samimi arkadaşımla bağım koptu... ilk gunden beri eşi ile surekli problemiydi. Tum dertlerini anlatır ve ben her arkadaş gibi yanında olurdum. 2 yıl sonra ben taşındım (bebegim oldu) derken az goruşur olduk. Daha sonra tekrar kaldığımız yerden devam ettik. Birgun Beraber yemek yerken bana yine eşi olan problemlerindan bahsetti ve sonraki konusmalarımız hep bu konulardan oldu. Aslında duşununce, bilmemem gereken ne varsa hepsini anlatti bana. Şiddet, cinsel saldırı, eziyet, baskı, 3. Kişiler vs vs. (Burda ben hatalıyım, keşke sınırımı cizip dinlemeseydım). Adam aynı zamanda madde bagımlısı...

Biz yurt dışında yaşıyoruz ve arkadaşımın dil ve ozguven problemi var. Ailesinin hepsi Turkiye de. O yuzden ona elimden gelen her yardımı yapmaya calıştım. Ona devlet imkanlarını, tercumanlık, yardım kuruluşları ile goruşmeler bile ayarladım. Cunki hep hayati tehlikesi olduğunu anlatıyordu ve 2 kucuk cocuğu vardı. İşin icine artık 3. Şahıslar girinci ben mesafemi koymaya başladım. Artık her sohbetimiz onun hungur hungur ağlaması olunca benide kotu etkiliyordu. Hatta ailem ve eşim beni uyariyordu bu arkadaşınla ilişkini azalt dıye ama ben ona kıyamadığım icin destek olmaya devam ediyorum. Fakat baktımki bana dehşet senaryoları anlatan kadın Facebook ta eşi ıle sarmaş dolaş fotolar atıyordu. Once kotu duşunmedim cunki kendisi eşinden cok korkuyordu. Cocuklarının yanında onu olduresiyece dovdugunu anlatıyordu. Hatta bana birkac tane darp olmuş resimlerini atmıştı olaki ileride polise vermek icin (adam telini inceliıyormus fln). Ben surekli ailesıne durumunu anlat diyordum (ailesi zengin, yurtdısına onun yanına geliyorlar tatile). Anlattığnı soyluyordu onlarda boşanmasını desteklıyrmus. İşin uzucu yanı arkadaşım muhendis ve burda calışan bir kadındı.
Velhasıl ben 2.ye hamile kaldım ve artık onun dertlerınden yoruldum. Surekli aynı konuları acıyordu ama yine bu adamdan ayrılmıyordu bende bişey demiyor yorum bile yapmıyordum artık (değişen bişey olmadıgı icin).

En son olarak ciddi bi olay yaşadılar (anlatsam midenız kaldırmaz) ve ben yine destek oldum eşim istemediği halde. Yardımımdan sonra bi muddet ben aramadım (genelde o arardı hep) ve geri cektim kendimi. Doğurmama da az kalmıştı. Bir mesajla uyandım. Mesaj da eşı ondan ozur diledığını ve ona yine bı şans verecegini soyluyordu. Bende o kadar şaşırmıştımki, ona "bir ozur herşeyi duzeltecekmi? İyi duşun, hakkında hayırlısı olsun arkaşım" yazdım. Cevabi bilmiyorum olmuştu. Ondan sonra ne ben aradım onu nede o benı aradı... Ben doğum yaptım ve ondan hic ses cıkmayınca cok kırıldım ve heryerden sildim onu. Beni sadece ağlama duvarı olarak kullandğı icin cok uzgundum. Bu arada hergun sosyal medyadan sarmaş Dolaş resimler paylaşmaya devam ediyordu. Ve kendi annesi "masallah nazar değmesin, kıskananlar catlasın" yazıyordu (herşeyi bilmesine rağmen)

Aradan 2 ay gecti ve bana mesaj attı. Son bir iyilik olarak bendeki resimleri duruyorsa ona yollamamı istedi. Kocası kıskanclık krizine girmiş sopa ile onu dovuyormus ve telefonunu elinden almış. Eger birgun polise sığınırsa delil olsun dedi(artık daha neyi bekliyorsa adamı şikayet etmek icin) bende yolladım ve iyi olduklarını sandığımı soyledim. Oda herseyin daha da kotu olduğunu hatta kocasının benimle arkadaşlıgını kesmesini istediğini soyledi. Bendeo yuzden seni silince tepki vermedin yazdım. O da evet dedi. Ona kadın sığınma evinin numarasını yolladım ve konuşma bitti. Hatta bir ara babasi bana msj attı kızım doğru duşunemiyor arkadaşlığınızı bitirme diye

Doğal olarak yakın cevremiz aramızın bozulduğunu fark ettiler.En şok olayda bir başka arkadaşıma "ben eşimle barışınca X mutlu olmadı o yuzden konuşmuyoruz" demiş ağlayarak. Yani ben bu kadar şey bildiğim halde ona nasıl aferim iyi yaptın diyebilirdimki?? Bin yil gecsede ona bu kadar işkence yapan adamla evliliğni surdurme kararı aldığı icin mutlu olmayacagım. O ve masum yavruları daha iyisini hakedıyorlar... oğlum bile ozledi onları ama biz artık asla arkadaşlığımızı toparlamayız. Cok uzgunum hemde cok.

hakkikaten kimsenin ozeline karışmamak lazım. Onlar barıştı ben kotu oldum. Bu da sizlere tecrube olsun. Birdaha bu hataya duşmem.. arkadaşımı ozluyorum ama kullanılmak ta koyuyor bana

tşkler şimdiden