Merhaba arkadaşlar
Dun bir konu acmıştım eşimle ilgili. Eşimden boşanmak istediğimi ama icimin tam rahat etmediğini soylemiştim. Boşanma sebebi de cocuğum ve esimin ailesi ile ilgiliydi. Belki hatırlayanlar vardır.
Buun konuştuk eşimle , tum gun mesajlastik.Ben kararımın kesin olduğunu soyledim. Cunku onun değişmeyeceğini gordum, konuşmaya calıştım konuşamadım. Uzlaşamadım. Hatalarını kabul etmedi. Hala benim ailesine karşı bir duşmanlığım olduğunu duşunuyor ve bana bir kufur etti s...git dedi. Bunu affedemiyorum. Bu soylediği lafi unutamıyorum. Bugun de ailem onu eve cağırdı. Buraya geldi ve cok pişkin davrandı. Aileme saygısızca davrandı ve en son giderken de dunyada bir tek sizin kiziniz yok dedi. İster gelir ister gelmez şeklinde konuştu.
Bugune kadar bana hep katlandığını, beni cektiğini soyledi.
Ben ise oğlum icin en doğru olan neyse onu yapmak istediğimi soyledim. En başından beri boyleyim. Ama onun oyle bir kaygısı yok. Derdi sadece ailesi. Aesine karşı bir kinim olduğunu duşunuyor. Hatta hicbir konuda ailesine uyaramayacağını, cocuğumuz icin bile olsa, uyaramayacağını soyluyor.
Bana gore cocuk yetiştirme konusunda yanlış olan şeyler ona gore cok doğru.
Mesela babasının bebeğimi elimizden alıp yıkaması, elini oğlumun yuzune surmesi, kız torunu ile uyuması, meme ucuma kadar yorum yapması eşime gore cok doğru şeyler.
Eşim oğlum konusunda cok dikkatsiz. Orneğin d vitaminini vermek istemiyorum (sağlık ocağının verdiğini). Cunku icerisinde zararlı bir madde var. Ben başka bir marka almak istedim . Bunu anlatana kadar bile cok dil doktum. Ya da bir oyuncak alacağım zaman sorun oluyor. Mesela yapma dediğim halde tırnağını kesmeye kalktı parmağını hafif ucundan kesti oğlumun. Bunun gibi bir suru sıkıntılar yaşadık.
Ben artık tahammul edemiyorum. Sanırım boşanma olayımız ciddi.
Sizlere cok samimiyetle sadece tek bir şey soylemek istiyorum, boşanma konusunda beni tedirgin eden sadece oğlumun parcalanmış bir ailede buyuyecek olması. Bunun dışında eşimin gozumde hicbir değeri artık yok.
Ailemin yanındayım. Boşanmak icin ne yapmam lazım .
Bu arada kartlarını aldı. Oğlum icin bile harcama yapmama musade etmeyecek. Bu surecte ailem arkamda. Durumumuz iyi ve tek torun olarak oğlumu cok seviyorlar. Ben de ilerde calışırım diye duşunuyorum.
Sonuc: eşimle iletişime gectik. Hatalarımızı karşılıklı olarak kabul ettik. Once bebeğimiz sonra da birbirimiz icin şans vermeye karsr verdik. Ama her şeyi konuşmadan bir araya gelmeyeceğiz şimdilik