Kızlar merhaba...
Nikahım ağustosta nişanlım benimle aynı şehirde değil.Kendisi jandarma ben hemşireyim.Uzerime duşen neyse ben ve ailem tamamladık(beyaz eşyalar,halılar,mutfak eşyaları,perdeler vs. )nişanlımda elinden geleni yaptı kendisi araba kredisi borcu oduyor aynı zamanda annesi duğununu yapacağını annelik gorevi olduğunu soylemiş ikisi aralarında anlaşmışlar.Geriye sadece mobilyalar,fotoğraf cekimi,kuafor masrafları kaldı.Annesi hemen duğun olsun cok istiyordu arsaları varmış ona guvendiler mobilyayı aldık ve parasını mayıs ayında peşin olarak odeyeceğini soyleyip kaporasını verdi.Gel gelelim mayıs oldu para yok haziran oldu bu zamana kadar para yok arsa satamamışlar kenarda da paraları yokmuş kaynanam kredi cekip duğunden sonra nişanlıma takılanları alacakmış ve nişanlım her ay belli bir miktar odeyecekmiş. Hatırlarsanız nişanda da oğluna takılanları almıştı.Bunu duyduktan sonra cok sinirlendim ve nişanlıma krediyi sen cek araba borcunu kapat ustunu bana yolla tum borcları kapatacağım duğunden sonrada başımızın caresine bakarız borcumuzu biliriz dedim.Nişanlım kredi cekip bana yolladı ve mobilya masraflarını kapattım hepsinin fişiyle birlikte ona attım.(Kaynanamın borcu varmış bunu oğrendikten sonra parayı ona yollatıp ortada kalmak istemedim).Şimdi kaynanam eşine kredi cektirmiş borclarını kapatıp eve klima alacakmış ve duğun icin kıyafetlerini alacaklarmış bana da altın takmaya calışacakmış.Doğru olanı yaptım mı bilmiyorum nikah ertelemeyi bile duşundum ama hala nedense icim buz gibi kızlar bir insan sadece arsaya mı guvenir birşeye guvenmeden neden yola cıkar anlamıyorum.