Merhaba arkadaşlar
Sadece icimi rahatlatmak icin yazıyorum. Sizleri seviyorum. Bana kadınlar olarak gercekten guzel tavsiyeler, teselliler veriyorsunuz. Yeri geliyor hatamı farketmemi sağlıyorsunuz.
Eşimin ailesi benim icin en başından beri problem oldu . Temiz değiller,kaba ,kufurbaz insanlar. Benim elimde olsa goruşmem. Ama eşim gercekten cok uzuluyor. Onlar da bazen yuzyuze iken kendi canlarından bir parcaymisim gibi davranıyolar, bazense tam tersi. İnanın ne yapacağımı şaşırmış haldeyim. Bu konuda eltim de muzdarip. Eğer sorun sadece bende olsaydı eltim muzdarip olmazdı diye duşunuyorum. (Bu arada yine eski konulardan dem vuracak olanlar, eltim de kufurbaz ve sakar olduğu icin evimde cok zarar verdi . Bu sebeple sevdiğim biri olmasına rağmen az goruşuyorum. Ayrıca bebeğim dort aylık ve bugune kadar sadece birkez yarım saatliğine emanet ettim,cunku cok ihtiyacım vardi ve donup duşer diye de ikaz etmeme ragmen dusurdu. Kendi cocuğunu bu tarz konularda cok salındigi icin bu konuda ona givenmistim).
Neyse eşimle bosanma aşamasına kadar gelmiştik. derin sularda Nego ve ismini animsayanadigim ama yorumları bana cok iyi gelen bircok uye tek taraflı olmadığını zaten gormuştu. Bana yorumları ile destek oldular. Tavsiyelerine uydum ve eşimle iletisime ara verdim. Sonra kendisi geldi. Cocukla ilgili hatalarıni kabul etti. Ben de kendimle ilgili hatalarını kabul ettim. Bu arada esim durumumuzu kimseye acmamış. Bu isabet olmuş. Cunku yayıldığı zaman eşler icin daha yaralayıcı oluyor. Ama bu hareketi beni cok mutlu etti. Biz barışma kararı aldık. Eşime guveniyorum . Herşeyi sinirle yaptığını anladim. Cunku benim ailesi ile ilgili rahatizz olduğum konularda onları uyardigini anladım. Oysa tartışma gunu ailemi boyle kabul edeceksin demişti. Bunu bana demesine rağmen dikkat ettiğim her konuda ailesini uyarmış.
Bende yine onun hatrina o eve gittim. Dort aydır ilk kez gidiyordum torunlarını gormeleri icin. Cok mutlu oldular.
Benim "hayır" diyememe sorunum vardı . Bunu onceki konuda izah etmiştim. Bu defa biraz daha gozumu kararttim ve bircok şeye hayır diyebildim. Ama coğuna eşim engel oldu . Hani birileri alay ediyorlar ya bu gorevi eşine vermis vs gibi. Ne yapabilirim ,ben boyleyim ve bu elimde olmadığı icin de suclu değilim. Elimden geleni yapıyorum. Sozler yuzunden bakın tek tek her şeyi izah etmek zorunda kalıyorum.
Mesela gorumcemin bir kızı var. Surekli sokakta oynuyor,el ayak yıkamiyor. Pandemi surecinde bebeğime yaklaşmasını istemiyorum. Ama kayın validemde kalıyor. Israrla da bebeğimi almak istiyor. Ben istemediğim icin sozde saygı duyuyorlar. Ben mutfakta iken gizli gizli sevdirirken gordum kaynanamı. Resmen iki yuzlu davrandı. Burun burunalardi cocukla . İstemediğimi biliyor. Ben varken dikkat eder gibi yapıp ben yokken boyle davranıyor. Zaten hep boyle bir insandi kendisi. Mesela bu konuda tepki verdim ve aynen boyle yaptığını da soyledim.
Ama başka bir konuda diyemedim. Tek başıma olmuyor cunku. Zaten eşimden de bu sebeple soz almıştım. Mesela bu kez de beş yaşındaki bu kızın kucağına vereceklerdi taşıması icin. Bana diyorlar ki kızım bak maske takacak ,elini yıkayacak vs. Kızın uzerinde kac cgunluk kıyafet. Onunla sokağa cıkıyor, uyuyor. Vermek istemedim ama o an resmen zorunda bırakır tarzda konuştular. Eşim mudahale etti . Olmaz o kendini tasiyamiyor dedi ve engel oldu. Yani anlatmak istediğim tek başına olmuyor.
Şunu da izah etmek istiyorum. Burada binbir turlu insan var farkındayım. Ama camur at izi kalsın denir ya... İşte eski konuları gundem yapan ,bir yerden celişki ,acık bulmaya calışır gibi yorum yapan insanalrdan gercekten rahatsız oluyorum. Lutfen konumdan uzak dursunlar. Sonra konu cok dağılıyor.m
Bana olumsuz hatalı yonlerimi kibarca soyleyenler gelsin. Sanal ortam da olsa hayatımı acıyorum burda ve soz hakkına sahip oluyor her uye. Buna engel olamam ama lutfen iyi niyetliyim diyenler yazsın .
Teşekkurler