Cocuğun ağzından anne ve babasından istekleri;
1-Beni şımartmayın.Her istediğim şeyi elde edemiyeceğimi biliyorum,sedece sizi deniyorum.
2-Bana tatlı sert davranmaktan cekinmeyin.Bunu tercih ederim benim daha daha guvenli hissetmemi sağlar
3-Benim kotu huylar edinmemi engelleyin.Bunların erkenden ortaya cıkarılmasında ve onlenmesinde size guveniyorum.
4-Benim yanlışlarımı başkalarının onun de soylemeyin.Benimle yalnız konuşursanız daha iyi anlarım.
5-Sizden nefret ettiğimi soylediğimde uzulmeyin. Aslında sizden değil beni engelleme gucunuzden nefret ediyorum.
6-Her hangi bir şeyin sonucunda beni kurtarmayın.Bazen acı veren şeyleri bu yolla oğrenirim.
7-Benim kucuk hastalıklarımı buyutmeyin.Bunları yenecek gucteyim.
8-Duşuncesizce yerine getiremiyeceğiniz şeyleri yapacağınıza soz vermeyin
.Bu sozler yerine getirilmediğinde cok kırıldığımı unutmayın
9-Kendimi istediğim kadar iyi anlatamadığımı unutmayın.Bunun icin ara sıra yanlışlarım cıkar.
10-Durustluğumu fazla zorlamayın.Kolayca korkup yalan soyleyebilirim.
11-Tutarsız olmayın.Benim kafamı iyica karışyırır ve size olan guvenimi sarsar.
12-Benden ozur dilemiyecek kadar gururlu olmayın.Bazen icten bir ozur beni size cok yakınlaştırabilir.
13-unutmayınki buyumek icin sizin anlayışınıza ve sevginize muhtacım,ama bunu size soylemem gerekmez değilmi?
Cocuklarınızla ilişkinizde onların bir kişi olduğunu unutmayın.Korunmaya ve desteğe ihtiyacları var ama aynı zamanda fikirlerini soylemeyede hakları var.Dahası aileyi ilgilendiren her konuda duşuncelerini ifade etme hakları var.
alıntı
Cocuk Yetiştirirken 13 Altın Kural
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●32 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kadınlar Kulübü
- Aile, Evlilik, Evlilik Hazırlığı
- Çocuk Büyütme
- Cocuk Yetiştirirken 13 Altın Kural