Hanımlar merhaba, bu kez bir derdim yok. Sadece guzel bir tartışma konusu buldum ve sizin de fikirlerinizi almak istiyorum. Az once Twitter'da kocasından para isterken tıktok ceken kadının linc edilmesi uzerine bu konuyu actım.
Eskiden hepimizin bildiği gibi kadının calışması uygunsuzdu, ekonomik ozgurluğune sahip kadın cok azdı ve bu normların kırılmasıyla kadın iş hayatında aktiflesip ozgurlesmeye başladı. Ancak size de kirdigimiz normların uzerine yeni normlar inşa ediyomusuz gibi gelmiyo mu? Ben şuan calışıyorum ama calışmadığım donemde burada cok sacma sapan lafa maruz kaldım "hem calışmıyosun hem partnerinin parasını yiyosun, ben gerekirse garsonluk yaparım" falan gibi, hic de garsonluk yaptıklarını sanmıyorum o insanların. Eskiden calışan kadin linc edilirken bugun aynı lince calışmayan kadın maruz kalıyor. Oysa burdaki ana mevzu kadının calışıp calışmaması değil ki, kadının iş hayatindaki tercihlerini yargılamanın kimsenin uzerine vazife olmaması. Yani pek cok şey değişiyor, kadınlar artık calışıyor, kadınlar artık ozgurlesebiliyor, belki bazılarımız daha ozgurce sevisebiliyor, ama kadını yargılamak asla asla değişmiyor. Asıl isteğimiz kadınların kimsenin fikirlerini sormadigi insanların yorumlarına maruz kalmasını engellemek olmalı. Yanlış mı duşunuyorum? Neden surekli kadını, hemcinslerimizi, farklı şekillerde, farklı sebeplerle aşağılama ihtiyacı duyuyoruz? Siz bu konuda ne duşunuyorsunuz. Değerli fikirleriniz icin şimdiden tesekkur ederim.