Apple, iOS ve iPadOS işletim sistemlerinde ceşitli sebeplerden dolayı bulut tabanlı oyun servislerinin dağıtımına izin vermiyor. Yakın zamanda resmi App Store uygulamalarının geleceği tahmin ediliyor. Sebebini araştırdım ama buraya yazılamayacak kadar sacma sebeplerden oturu olduğunu bilmenizi isterim.

NVIDIA buna karşılık, Safari ’de calışan ve bir kontrolcu eşliğinde GeForce Now ’da istediğiniz oyunu oynamanıza olanak sağladı! 19 Kasım ’da duyurulan GeForce NOW for Safari ile rahatca oyunlarınızı oynuyorsunuz.

Peki GeForce NOW ’a nasıl ulaşacağız?

Buraya tıklayarak indirme sekmesine geliyoruz. İndirme seceneklerinin alt kısmında Safari(Beta) seceneğini buluyoruz. Bundan sonraki aşamada yonergeleri soyluyor ve GeForce Now ’a giriş yapıp istediğimiz oyunları sorunsuzca oynuyoruz.

Sorabileceğiniz soruları derledim ve denedim zira bircok Apple forumunda aynı soruların cevabı aranıyor.
- Klavye ve mouse ile oynanabilir mi? ‘ ’Hayır, tarayıcı tabanlı calıştığı icin klavye ve mouse desteği yok. ’ ’
- Bataryaya bir etkisi var mı? ‘ ’Hayır. ’ ’
- Dualshock 4 ve XBOX controller destekleniyor mu? ’ ’Evet. Resmi NVIDIA sitesinde destekli kontrolculer arasında yer almasalar bile rahatca oynayabiliyorsunuz. ’ ’
- İyi bir performansı var mı? ’ ’Evet. İyi bir İnternet bağlantısı ile tarayıcı uzerinden calışsa da performansı cok guzel. ’ ’
- Tarayıcı tam ekran oluyor mu? ‘ ’Evet. ’ ’