Merhabalar. Ben iPhone SE 2020 sahibiyim. Yeni iPhone'lar gibi benim telefonumda da eSIM desteği mevcut ve bunu kullanmak istedim fakat malesef eSIM telefonumda aktifleşmedi. Biraz araştırdıktan sonra bunun sebebinin Turkiye'de eSIM aktif olmadığından dolayı Apple tarafından kapatıldığını, fakat daha sonrasında acılamadığını oğrendim. Eğer cihazınız belirli bir tarihten sonra aktifleştirilmişse, zaten sizde eSIM ozelliği aktiftir. Bunu şu şekilde anlayabiliriz.
Ayarlar>Genel>Hucresel kısmında hemen altta "Hucresel Plan Ekle" seceneği gorulmeli. Eğer gorulmuyorsa cihazınızda ya eSIM yoktur, ya da eSIM aktifleşmemiştir. Şimdi gelelim bu sorunun nasıl cozuleceğine.
(Normalde burada Hucresel Plan Ekle yazmalı.)
Desteklenen telefonlar: iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR ve sonrası (Basitce 2018'den sonra cıkan tum iPhone'lar).
Turkiye'de iPhone veya iPad'inizde eSIM'i etkinleştirme - Apple Destek
Apple'ın iddiasına gore 23 Haziran 2020'den itibaren etkinleştirilen butun cihazlarda eSIM aktif. Fakat ben 15 Temmuz 2020'de etkinleştirmemi yapmış olmama rağmen bende aktif değil, bircok kişi gibi. Coğu kişi linkte belirtildiği gibi yedeğini alıp sıfırladığında sorun cozuluyor. Fakat bende cozulmedi.
Sonra Apple'a ulaştım ve bana iTunes uzerinden sıfırlamamı soylediler. Ayrıca yedeğimi kurmamam gerektiğini, sıfır bir cihazmış gibi kurmamı istediler. Cihazda eSIM ozelliği geldikten sonra tekrar yedeğimi kurmamı istediler. Tam olarak oyle yaptım ve gordum ki hala "Hucresel Plan Ekle" seceneği yok. O an dedim icimden, aldık başımıza belayı
Daha sonra Youtube'da bir videoya denk geldim.
iPhone Hucresel Plan Ekle Seceneği Yok Sorunu Hakkında - YouTube
Videodaki abimiz ozetle benimle aynı sorunları yaşamış, hatta cihazını değiştirmişler fakat hala sorunu cozulmemiş. En sonunda telefonuna uzaktan bağlanmışlar ve telefonu kapatıp acmalarını, sorunun cozulduğunu soylemişler ve gercekten de cozulmuş. Şimdi tam olarak bunu yapmaya calışacağım ve size en kısa zamanda haber vereceğim.