Merhaba arkadaşlar, kulube uzun zamandır uyeyim ve aktif olarak başka bir hesabı kullanıyorum ancak bu sıkıntımı sizlere acmak icin yeni bir hesap aldım.
Ben 8 aylik bebeği olan 6 yıllık bir oğretmenim. Tayinimiz benim ailemin olduğu şehre cıktı ve mis gibi gecinip gidiyoruz eşimle cok şukur. Dışardan gorunuşte sert bir tipim var ancak coğunuzda da olduğu gibi sevdiğim insanlar icin cok samimi biriyim ve onlar icin yapamayacağım şey yok. (Birazdan anlatacağım şeyler icin bu bilgiler gerekli

Lanet olsun ki benim de sıkıntım E l t i !
Bu kadın 18 yaşında evlenmiş, tum hayatı eşinin iş arkadaşlarının eşleriyle aşık atip onlar ne alıyorsa kocasına aldırmaya adamış bir kadın. Ben bunu esimin babasından duydum. Adam bana bir kizgin anında anlatmıştı bunları. Gelelim benim konuma...
Cocuklarından birinin dersleri iyi olmadığı soylenince "Amaan hicbir şey olamazsa oğretmen olur" dedi varan biirr.
Kredi cekip ev aldığımızı duyunca "Aayy oğretmen maaşıyla nasıl odeyeceksinizz?" dedi varan ikiii (kocası da astsubay, ne kadar maaş alıyor bilmiyorum, ilgilendirmiyor da beni)
Evim harika guzellikte olmayabilir ama icime sinen eşyalarım var ve mutluyum, bir arkadaşım onlar bizdeyken halini nerden aldın diye bana sorunca: "Amaan bundan mı alacakmış, piyasada ne halılar var." Dedi varan uc!
Ben evime misafir gelmişler diye hicbir şey demiyorum tabi. Eşim de oğretmen ve ben doğum izninden sonra calışmak zorunda kalmıştım korona oncesi 1 ay. Ek ders falan almadım tabi bebeğime bakabilmek icin. Hanginiz daha cok maaş alıyor, cikarin bordrolari gibi gereksiz lafları da oldu bebek gormeye geldiklerinde.
Sutum de gelmedi ve mamaya başladık, bu konuda da bebeğimi sanki benden cok duşunebilir gibi tahmin edersiniz ki kendi uslubuna yakışan şeyleri yine soylemekten geri kalmadı.
Bu arada bana ufak bi araba alındı oğle aralarında bebegimin yanına gidip gelebileyim diye. Ya kulustur bişey iyi bi şey de değil. Bunu duyduktan sonra bi daha aramadı beni
En son bebek doğunca gelip gittiler. Araya kandil bayram anneler gunu girdi ve ben aradım. Ben oyle bir ararım iki ararım ucuncu aramam ama esimin hatri var diye gecen bayramda da aradım. Şimdi bayram yaklaşıyor ve beni stres bastı. Aramak istemiyorum. Aileme danıştım ve ara ve bir dakika konuş kapat diyor. Eşim de sen bilirsin ama arada bir şey yok sorsak mı acaba diyor. Sert gorunuyorsun ya o yuzden "bizle konusmak istemez mi acaba" diye dusunuyor olabilir diyor bizim pollyanna bey. E 3 yildir ariyordu ya arada da olsa beni. Simdi mi sert oldum. Ayrica hep de guler yuzliyum onlar karsi. Ben de onemsemiş gibi yapmak istemiyorum. Inanın umursamıyorum ama aramak gururumu zedeliyor aslında cunku yaptığım bir şey yok. Aramasam da suclu ben olacakmisim gibi geliyor. Okul olsa sanirim bu kadar dusunmem. Simdi boşlukta duşunecek vaktim var sanırım, o yuzden taktım kafama bu arama olayını. Siz olsanız ne yaparsınız?