Eşimle yurtdışında yaşıyoruz ve durumumuz fena değil. Benim duzenli olarak turkiyedeki hesabımdan maddi yardım ve mama gonderdiğim bir kac hayvan sever derneği var.
Bunun dışında onceki konularımda yazmıştım, biz yurtdışına yerleşeceğimiz icin kayınvalide bizim eve coktu, kira da vereceğini soyledi ama birikmiş kiramızı zorla kapısına avukat gondererek tahsil ettik.
Gelelim konuya, eşimin uzaktan akrabası maddi olarak cok zor durumdaymış ve cocukları icin kv ’den maddi yardım istemiş, kvde de eşime soylemiş ve en azından okul masraflarını bizim ustlenmemizi kendisinin de giyim masraflarını ustleneceğini belirtmiş. Eşim de benim turkiyedeki hesabımdan duzenli para gonderebilir miyiz diye bana sordu. Ben o parayı duzenli yardım yaptığım dernekler icin ozellikle ayırmıştım ve Turkiye ’deki hesapta bırakmıştım. Ayrıca annesi evimize cokup kira vermiyorken(kendisinin ayrı 2 tane evi var ordan kira almaya devam ediyor) bizden boyle bir talepte bulunması cok da iyi niyetli gelmedi. Cok istiyorsa kendisi yardım edebilir bizden niye boyle birşey istiyor anlamadım.
Ben eşime yardım etmek istemediğimi acıkca soyledim ama konu bir anda insan mı onemli hayvan mı olarak bana yansıdı. Sonucta akrabaları 4 tane cocuk yaparken nasıl bana sormadılarsa, ben de kimsenin cocuğuna yardım etmek zorunda değilim diye duşunuyorum. Biz aman keyfimiz kacmasın diye 1 tane bile cocuk istemiyorken , millet 4 tane yapıp yardım istiyor bunu da anlamıyorum.
Sizce bu bencillik mi? Yani hayvanlara ben yardım etmezsem kimse etmez ama eminim 4 tane cocuk icin devletin ya da bizden daha yakın olan akrabalarının yapabileceği şeyler vardır.