Merhaba kızlar.. 28 yaşındayım. inişli cıkışlı ,zor bir ilişkiyi nişanla taclandırdık (!). Aslında en başlarda guzel gidiyordu. ikimizde cok mutluyduk . Ailem nişanlımı oğlu gibi seviyordu., Nişanlımın ailesi ozellikle annesi para konusunda o kadar sıkıntılı ki şimdi burada uzun uzun anlatmak istemiyorum. Annesi annemi bir kere bile aramıyor. Şimdi diyeceksiniz ki annen arıyor mu? Evet .. inanın annem elinden gelen sıcaklığı ben mutlu olayım diye gosterdi. Kendi aile apartmanlarından daire almamız icin bizi o kadar zorladı ki vee sonuc yıkık dokuk , duvarları catlakla dolu bir ev aldık nişanlımın annesi yuzunden . evin tapusu yok, amcasının evini aldık. ev amcasının ustune bile değil zaten. ici leş gibi her yer berbat . tadilata ihtiyacı var ama en ucuz en kolay nasıl yapılır onun derdinde kayınvalide . Ayrıca hicbirşey yapmadığım halde yuzume bile bakmayan eltimde aynı binada olucaz.
annem duvardaki 2 parmak catlakları gordu nasıl uzuldu. Neden boyle bu ev diye sordu kayınvalidem de'' Depremden oncede vardı . ustune kat cıkılırken oldu '' deyip ustunu kapattı. ben nişanlımı cok sevdiğim icin katlanıyorum bazı şeylere. onun da kazandığı belli sonucta. ne yapacaksak birlikte yapalım istiyorum. ama gel gelelim artık nişanlıma da tahammul edemiyorum. o kadar aksi, kufurbaz , huysuz , kıskanc bir adam oldu ki. artık dayanamıyorum.
annemin el emeği yaptığı bohcaya bile gecen gun laf etti. gosteriş meraklısıymışız. annem o bohcaya aylarca emek verdi. ama kendi annesi bohca icin 1000 lira verdi elime onla herşeyi halletmemi istedi. kendi bohcamı kendi cebimden yaptım ben. durumları yok , mahcup olmasınlar diye. ilk etapta bohcamın bir kısmını aldım 950 tl tuttum. bana 50 liranın hesabını yaptı ,resmen geri istedi. şok oldum. sonra bohcanın kalan kısmını annem ben uzulmeyeyim diye hep kendi tamamladı.
bakın bana şimdi cul caput senin icin ne kadar onemlliymiş diyeceksiniz. inanın oyle değil. burda anlatmak istdiğim; bir insanın durumu olmayabilir ama yeterki gonuller bir olsun. yeterki tatlı bir cift sozu olsun , ilgisi ,alakası olsun. yok ama yok..
bunun lafını ettiğim zaman nişanlım hemen annesine diyo ariyacaksın 5 dk icinde arıyor. ama kendi icinden gelerek değil. annem ondan kac yaş buyuk. ne bayramda ne kandilde.
herşey bir yana ben nişanlımın canavara donuşmesine de artık tahammul edemiyorum. herşey kavga , herşey kufur. giydiğim tshirte kadar batıyor gozune. ben tukendim.. kavga etmeden anlatmaya calışıyorum gene yok. ailem cok uzulecek diye ani karar vermek istemiyorum. nişan atmak nasıl karşılanacak bilmiyorum. tabiki evlenip boşanmaktan cok daha iyi ama kafam cok karışık.Etrafımda ki orneklere bakıyorum da herkes ne kadar mutlu , etrafımdaki kızların kayınvalidesi gozlerinin icine bakıyor . arkadaş gibiler. gelinlerinin ustune titriyolar. ben boyle hayal etmemişti...
ama ben galiba nişan atmak istiyorum. benimle benzer durumları yaşayan hanımlar manevi desteklerinizi bekliyorum.
not: yazım veya noktalama hatası yaptığımın farkındayım. iş yerinden yazıyorum hızlı hızlı. lutfen kusura bakmayın