2015 Ekim ayında ilk akıllı telefonum ASUS ZenFone 2 aldım 1300 TL'ye 2 gunde 1 taktığım şarj, 2 ay sonunda gunde 2-3 kezlere vardı. Dandik garanti servisi ve tuketici hakları derken 4-5 ay sonunda bu Android'de iş yok galiba diyerek ismi cok met edilen iPhone almaya karar verdim.

2016 Mayıs ayında 1400 TL'ye iPhone 5S aldım, ikinci akıllı telefonum. 2. yılında servise kamera tozlanması vb. sebeplerden verdim ve yenisini teslim aldım onunla da 2 yıl gecirdim.

On kamera leş tozlu durumda kullanılamıyor, arka kamera da gecen duşurduğum icin ufak bir leke var. Bataryayı gunde iki-uc kez fulluyorum.

Durum şu ki 3500 TL butcem var; iPhone malzeme kalitesi, sağlamlığı(kac kez duşurdum), servis kalitesi ve ileriye donuk olması suretiyle kendini kanıtladı.

Ama artık depolama ve şarj gibi sorunlar yuzunden Android'e gecmek istiyorum( Samsung A71 ) o zamanda aklıma ASUS'ta yaşadığım artistik 3500 mAh batarya sorunu geliyor.

Birinin kalitesi belli fakat batarya ve depolama(5s 16 GB 8'i sistem) problemi var, diğeri kağıt uzerinde incelersem benim tam istediğim şey olmasına rağmen dandik servis hizmeti, ufak darbelerde kolay zarar gormesi gibi zımbırtılarla geliyor. A71 batarya 4500 mAh ama 2 ay sonra gunde 2 kez takacaksam gider iPhone alırım?

2016'da 2013 uretimi bir iPhone aldım yıl oldu 2020. 2020 yılında 2020 Android almaya korkuyorum.

Sizce ne yapmalıyım?

Kullanım amacım ağırlık video cekimi, en son oyun ne zaman oynadım hatırlamıyorum.