Merhabalar. Bu bir tavsiye konusudan cok derdimi anlatacağım bir konu olacak.
2 yıllık evliyim 10 aylık bir cocuğum var.Ailesi yuzunden biraz zor şartlarda evlendik. Annesi beni istemiyordu hatta sozluyken yuzume de soyledi “ben ayrılırsınız diye bekliyordum. ” Hatta sozumde akrabalarıma ilk gelin bir başka oluyor ikinci oyle değil dedi. Ben ikinci geliniyim. Nedense sevmiyor beni anlamıyorum. Kendi memleketlerinden değilim, birazda kafa yapılarımız farklı. Surekli kapanmamı soyluyordu. Eltimde acık bu arada. Bende artık bunaldığım icin bu benim tercihim artık soylemeyin dedim o zamandan beri soylemiyor.
Evlenmemizde aslında cok acele oldu. Okulu bitirdikten sonra calışmaya başladım. Farklı şehirlerde yaşıyorduk. Ne arıyor ne soruyor iyice koptuk. Bir gun o kadar sinir oldum ki dedim bu ay sonuna kadar evlenemiyorsak ayrılacağım ben yapamıyorum dedim ve blof değildi gercekten bıkmıştım artık.
ben boyle deyince sozde parası olmayan borcu olan annesi duğunu hemen yapalım demeye başladı. Eşimin bir birikimi yoktu kredi cekmişti annesiyle babasının oturduğu ev icin onu oduyordu ama annesi hep borcum var borcum var diyordu. Ailemle tanışmaya gittiğimizde onlara annesi şey demişti işte o zaman guvenim kalmamıştı zaten. Bunların haberi yok ben kuyumcuda altın biriktiriyorum demişti. Eşime de paramız yok deyip surekli somuruyordu. Babası da calışıyor ustelik.
neyse evleneceğiz eşya bakmaya gittik dayısı da geldi ne alakaysa. Bize onu almayın bunu almayın demeye başladı. Parayı yarı yarıya benim ailemle onun ailesi verdi oysaki ona neyse. Bende dedimki sen galiba dayınla evleneceksin siz bakın ben gidiyorum. Kavga cıktı orada eşim dayısından taraf oldu ağlattılar beni. Bir kac dakikanın icinde katalogdan eşya secildi. Gormedim bile umrumda da değildi. Yalvar yakar barıştık evlendik. Hamile olduğumu oğrendim. Bu arada benim ailemin olduğu ilde yaşıyoruz. Eşim memleketini bırakıp geldi benim icin. Cunku burada iş imkanımız var ikimizinde.
annesi hamile olduğumu oğrendiğinden beri evlenmeden hamile kalmışım gibi imalarda bulundu surekli. Bunun yuzunden de kavga cıktı eşim bağırdı annesine falan ama kadın anlamıyor.
6 aylık hamileyken bir gun annesi aradı oğlum baban cok hasta gel hastaneye gotur. Aramızda 750km yol var. Oradada bir suru akrabaları var. Babası diyor ki bir şeyim yok hastaneye gitmem. Bir iki gun gecti eşim oğlen eve geldi işten cıkmış oraya gitmek icin.
Annesi demiş gelin ben para vereceğim. Kusa kusa gittim yollarda 12 saat. Hakikaten babası hasta falan değilmiş gitmediler de hastaneye. Ev kira zaten faturalar falan. Neyse 10 gun kaldık. Bir gun dahi annesi evde oturmadı. Sabah eşim arkadaşlarıyla buluşmaya gidiyordu annesi de onunla cıkıyordu 9-10 a kadar gelmiyordu. Ben evde tek başıma oturdum 10 gun. Hani kedi kopeği bırakırsınız ya evde oyle bırakıp gidiyordu beni yokmuşum gibi. Bir gun akşam annesi babası ben otururken babası bana okudun da ne oldun sanki dedi durup dururken. Ne demek o dedim amaan boşver dedi. Sinir oldum tabi. Eşim gelince soyledim. O da kahvaltıda babasına dedi tartıştılar. Annesi evde olduğu surece sık tuvalete gidiyorsun sende kesin bir hastalık var deyip durdu. Oysaki hamilelikten. Demesin oyle diye tuvaletimi tutmaktan gercekten hastalandım gece hastaneye gittik enfeksiyon oluşmuş. Gelmemize yakın dedim eşime annenden para aldın mı. O da dedi ki borcu varmış veremeyecekmiş. Cağırdım annesini yanımıza dedim hani para verecektin senin yuzunden işten cıktı. O da borcum var veremem ne yapayım dedi cıktı gitti. Biz eşimle tartıştık. Evimize geldiğimiz gun şukur namazı kıldım.
doğum yaptım. 1 ay sonra eşimin teyzesiyle geldi kv. Keşke hic gelmeseydi. Sezaryen oldum. Bir sabah annemle konuşmasını duydum. Diyor ki biz kendi yemeğimizi kendimiz yapıp yiyoruz hicbir şey yapmıyor. Annemde dedi ki siz zaten kıza bakmaya gelmediniz mi bir de iş mi bekliyorsunuz dedi kapattı telefonu.Bu da gecti. Bir gece bebeği uyutup tuvalete gittim o zaman da eşim başka odada yatıyordu ben rahatsız olmayayım diye. Bir geldim ki kv benim o da da yatak ortusunu katlıyor. Ne yapıyorsun sen dedim toplu dursun dedi. Dedim cık git odamdan. Cıkarttım onu kapattım kapıyı. Ertesi gun babamla hastaneye gittik. Geldim ki gardrop ve ic camaşırı cekmecemin altı ustune gelmiş. Bir de diyor ki cok dağınıktı ben topladım. Ve ic camaşırımın bir tanesini de copte gordum. eşime demedim cunku kavga cıksın istemedim. Anneme diyemedim kadın zaten cok uzuluyor. Kimseye anlatamıyorum patlayacak gibi oluyorum.Gecen ay memleketine gittik yine ısrarla.Kp torununu hic gormedi. Eşim cok ısrar etti Babamda gorsun diye kıyamadım. Gittik. Yine beni evde bırakıp bırakıp gitti. Babası başka oda da telefonla oynadı. Eşim yine arkadaşlarıyla gezdi. Ben salak gibi tek kaldım. Şu an eşim calışıyor sadece asgari ucretle. Bunu bilmesine rağmen evinin butun alışverişini yaptırdı.Butun sulale icin mangal yaptırdı. Şunu da ben alayım demedi.Maaşı aldığımız gun gitmiştik beş kuruşsuz donduk. Ben calışamıyorum diye babam bize ayda 2500-3000 civarı para veriyor.Hakkını asla odeyemem. Bu yuzden olumsuz şeyleri aileme anlatamıyorum cunku eşime de ailesine de cok taraf alırlar ve uzulurler.
Buraya yazmak biraz olsun icimi dokmek istedim. Okuyan herkese cok teşekkur ederim.