Kizlar fake hesap değil, kendi hesabımdan yazmak istemedim bu yuzden yeni hesap oluşturdum.

Ben yurtdışında yaşıyorum iki senedir.Evliyim.

Evlenmeden once calışıyordum ve aileme maddi anlamda destek sağlıyordum.maddi durumumuz kotu değil ailemizde herkes calışıyordu ama kardeşimin yapmış olduğu borclardan dolayı eve gelen 14 bine yakın paranın hayrını bir turlu goremiyorduk.

duğunumun olacağı zamanlar elimizde olan toplu parayı kullandığını oğrendik.borc harcla duğunu yaptık.kredi cekmiş bize verdi salalon ve altınların parasını odedik.(ama biz o elimizdeki toplu parayı bize verdi sanıyoruz)

duğundn sonra yaşayacağım ulkeye geldik.tabi bir kac ay sonra cektiği kredi ortaya cıktı zaten bir ton borcun uzerine ailem yine sıkıştı.(evlenip geldiğimde bu arada hic bişeyimiz yoktu eşimin kendi calışıp 1+1 ev Tutuk koltuk ve ikinci el masa derken sade olabilcegince az masrafli ev kurduk)aliem borclar yuzunden sıkıntıya girdi diye 15 bin tl civarı para gonderdim.

Turkiye ’ye gittiğimde yine borcları yuzunden 15 binTL ye yakın para verdim.

Sonra başka masrafları icin 7 bin TL harcadım.(biz kenarda ayırdığımız para değil bu arada kendimizi bir iki ay sıkıntıya sokup yardım ettiğimiz paralar)

halada kardeşimin borcları bitmiş değil.
Şimdi evlenmek istiyor.eşinin absurt istekleri var.10 tane bilezik set ev gibi.ve bir coğuna evet diyor.tamamen gosteriş icin yapılan gelenek gorenekler.gosterişi seviyorlar.bizimki de kızı sevdiği icin bir cok şeyine tamam demiş.ailemde elinden geldiği kadardını tamamlamaya calışıyor.(istediği altınları almak gibi)

benim duğunumde ve ceyiz olayımda 100 TL bile katkısı olmadı kimsenin.
Şimdi bunları gorunce ister istemez uzuluyorum.biliyorum ailem kendini zora sokarak bunları yapıyor ben zaten istemezdim kendim icin ama kimsede şu copu senin icin aldık demedi.zaten duğunumdeki masrafları gonderdiğim para ile karşılamış oldum.

kardeşime hayır demedikleri icin ve kardeşim sevgilisine hayır istemediği icin bizimkiler son kuruşuna kadar ona bişeyler yapmak icinuğraşıyorlar.

kendilerinden bişeyi kıstıklarını gordukce burda ben rahat etmiyorum.ne yapacağımı şaşırıyorum.

kıskanclık mi yapıyorum,birde ben burda bişeylerden kısıp ileride bişeylere sahip olmak isterken ailemin kardeşimin herşeyini dort dortluk yapıp benden yardım beklemeleri canımı sıkıyor.tamam kardeşim ama ben evlenirken bekar evi gibi ev dizdim kendime kimse yardımcı olmadı cunku yurt dışında yaşıyoruz ya herkes durumumuz cok iyi sanıyor.

Ailemde iyi insanlar ama para konusunda biraz bencil davrandıklarını duşunuyorum.boyle duşununce de onlar beni bu gune getirdi tabi yardımcı olacağım zor gununde diyorum.vicdanım el vermiyor.kenara koyamadığım beş kurusu onlar icin harcıyorum.aile olmak boyle bişey mi lutfen vicdanımı rahatlatın ne yapmam gerekiyor