Slm kızlar...Sorumsuz bir babanın olduğu,annenin bi mesleği olmadan tarlalarda bağ bahcelerde calıştığı bir evde buyudum.Sorunlar sıkıntılar hep vardı..Annem şiddette goruyordu ama toplum baskısından boşanmadı,Babam cocuklarına karşı cok kotu değildi,surekli dovmesi sovmesi yoktu ama tabi hic olmadı değil..
Ortaokuldan beri yani 12 yaşımdan beri hem calıştım hem okudum,yaz tatilleri hafta sonları hep calışmayla gecti,her yaz tatile değil mevsimlik tarım işcisi olarak ordan buraya gider,yağmurda camurda cadırlarda kalır banyomuzu bile zarzor yapardık..
Meslek lisesine gittim,lisede staj yaptığım 2 yıl boyunca verilen 200 lira kadar harclığı dahi aileme vermek zorunda kalıyordum.5 kardeşiz bu arada hepimiz aynı şekilde zor bela buyuduk..
Allah buyuk elbet her kapıyı kapatmıyor,liseden mezun olur olmaz atandım o donem ailenin tum sorumluluğu bendeydi..Gezemedim,tozamadım gonlumce harcayamadım,kendimi şımartamadım,5 yıl boyle gecti..
Daha sonra evlendim,gel gelelim evlendiğim kişinin maddi durumu bizden beterdi..Duğunu bile en en ucuza kacarak coğu şeyi ben yaptım,hicbir talebim olmadı...
Şimdi ev kredisine girdim ve onu oduyorum,kalanlada anca geciniyorum,şimdi kardeşim bakıyor anneme babama ufak capta bende yardımcı oluyorum elimden geldiğince,bi de 4 cocukla boşanmış bir ablam var ve mesleği yok..Kardeşimin de sevgilisi var 1 sene sonra evlenir,kendi hayatını kurmak onun da hakkı yapacak elbet..Annemin ve babamın emeklisi yok neyse ki birlikte kucuk bir ev alabildik onlara ama yarın obur gun annemlerin ablamın gecimi nasıl olacak,Bunlar hic aklımdan cıkmıyor,Benim hayatım hep mucadele ile mi gececek ne zaman sırtımı yaslayıp ohh be diyeceğim,hesapsız kitapsız bi şeyleri duşunmeden yaşayacağım,Bir aylık maaşımı kendimi şımartmak icin harcayabileceğim..
Gencliğim akıp gidiyor ve zamanı tutamıyoruz,Gezmeden,tozmadan bi tatile gidemeden olup gideceğim.Surekli boyle karamsar değilim yani sosyal cevreme bunu yansıtmam ortamda en guler yuzlu insanların başında gelirim..İcimde hicbir şey yapamamanın boşluğu ve cok şey yapmanın yorgunluğu var..