Konu acmayacaktım aslında ama cok uzgunum. Onumu net goremiyorum, ne yapmalıyım bilmiyorum. Doğru duzgun hayat tecrubem yok. Belki soyledikleriniz aklımı başıma getirir kafam cok karışık.

Ben kendimi bildim bileli başarılı ve disiplinli bir oğrenciydim. Ortaokulda matematik olimpiyatlarına katılırdım, 8. sınıftayken ildeki en iyi liselerden birini kazandım. Liseye gecince bu tempodan sıkıldım mı, kafasızlık mı nedir bilmiyorum zamanı gelince universite sınavına calışırım deyip dersleri tamamen saldım. Notlarım o kadar duştu ki performanslarla anca geciyordum. Lise sona kadar boyle devam etti.

Lise sonda fark ettim ki aptallık etmişim, 4 senenin konuları tek senede toparlanmıyor. En basit matematik formullerini bile unutmuştum. Temelim hic yoktu. Tıp istiyordum, kazanamadım tabii ki mezuna bıraktım.

Mezun senemde anca temelimi oturtup pratik yaptım. Ailem cok destek oldu. Donemin yarısına kadar neredeyse konularımın coğu bitmişti, denemelerde bayağı iyi yapıyordum, derece bekliyordum derken annem rahatsızlandı ve hastanede yattı. Ameliyat oldu. Aynı sure zarfında başka bir akrabamız da aynı rahatsızlıktan dolayı vefat etti.

Cok yıprandım. Başka biri belki kaldırabilirdi bu sureci ama benim psikolojim pek kaldırmadı bu olayı, annem iyileşene dek ders calışmayı bıraktım. Anksiyeteyle boğuştum aylarca. Sınava az zaman kalmışken kendime gelip tekrar calışmaya başladım ama yeterli olmadı. İstediğim sıralamadan 10 bin fazla yaptım.

20 yaşında girerim universiteye, ne var ki diye duşunup 2. kez mezuna kaldım. Cevremdekiler okulu yarılamışken aileme yuk olup sınava hazırlanmak beni uzuyordu ama calıştım. Konuları guzelce oğrendim. Gectiğimiz haftasonu da sınavlar vardı işte. Devlet ilk 100'e girene başarı bursu veriyor diye yabancı dile de girdim, okurken yoğunluktan calışamam belki ama bursla idare ederim diye duşunuyordum.

Her şey bitti, cok mutluyum cunku guzel gecmiş ikisi de gule oynaya geciriyorum gunu. Cevaplar acıklanınca bir kontrol ettim, etmez olaydım.
Hem başarı bursu hem istediğim bolum 1-2 soruyla kacıyor muhtemelen. Fende son 7 soruyu tamamen yanlış cozmuşum bir de o kadar kolaylar ki. Defalarca tekrar ettiğim şeyler. Ucmuş mu aklım, ne olmuş bilmiyorum. Ne yapmalıyım onu da bilmiyorum.

Tercih yapsam mutlu olmayacağım, yapmasam 4. kez sınava mı hazırlanayım? Cok zor. Aileme daha fazla yuk olmak istemiyorum. İleride pişman olur muyum diye cok tereddutteyim. İleride karşılaşacağım sorunları kestiremiyorum, o kadar tecrubem yok. Siz yerimde olsanız ne yapardınız?