Merhabalar , uzatmadan cok dert olmayan ama beni ve eşimi cok duşunduren bir konuyu size danışmak istiyorum .

Bir tane kızım var şu an , 3 yaşına girmesine az bir zaman kaldı ve eşimle kardeşi olması konusunda cok kararsızız. Dun gece kızım uyuduktan sonra bu konuyu derinlemesine konuştuk, eksi ve artılarıyla ama %50 evet %50 hayır durumundayız. Bu mor ayakkabı mı sarı olan mı gibi bir secim olmadığı icin farklı fikirler suzgecinde bir karar vermek istiyorum. Cunku kardeşi olursa en fazla 4 yaş olsun istiyoruz arası. Olursa bir sene sonra olsun fikrindeyiz bu yuzden.Oncelikle maddi bakımdan eşim 8 bin tl ye yakın para kazanıyor, ben de universite mezunuyum ama kızımı kendim buyutmeyi sectiğim icin calışmadım , ama sigortam yatıyor ve bir evim var , kirasını alıyorum , kendi evimizin kirasını ben karşılıyorum.Maddi olarak bu durumdayız. Maddi durumu yeterli olmayan insanlar cocuk konusunda hic duşunmezler genelde bilirsiniz(geleceklerini duşunmeden cocuk yapanlar) 4-5-7 cocuk yaparlar cunku zaten cahil ve bilincsiz bazıları(korunma yontemi ve zihniyet bakımından) ve cocuklarına gelecek sağlamak , iyi bir eğitim vermek anlamında cabalamadıkları icin boyle kaygıları yoktur(bilincli olanlar,kendini eğitip,geliştiren kesim haric).Zengin insanlar da bakıcılarla buyuttukleri ve olanaklar bakımından bir endişeleri olmadığı icin 3 de yaparlar 1 de keyiflerine gore ama bizim gibi orta gelirli aileler de ayağını yorganına gore uzatmak zorunda olduğu icin cok ince duşunurler.

-Eğer kardeşi olursa kızımıza kotuluk mu yapmış oluruz maddi olarak imkanları ikiye bolunecek ama zaten cok zengin değiliz kızımız Robert Koleji ’ne gidemeyecek ama devlet okuluna da vermek istemiyoruz , malum şu anki eğitim sistemi ne halde.
- Eğer kardeşi olmazsa ve biz bu dunyadan goctuğumuzde manevi bir destekci olmayacak , Turkiye ’de ozellikle bir kız cocuğunun , gerektiğinde kapıyı carpıp cıkabildiği ve canı gibi bir varlık, kardeşi olmalı mı ?
- Tek cocuk olursa kardeş duygusunu tadamayacak , kardeşi olanlar ancak bu soylediğim şeyi anlayabilir.
- ileride kardeş yapmadığımız icin pişman olur muyuz ve kızımız da bize sitemde bulunur mu , bir kardeşim olsaydı da varsın ... kolejine gitmeseydim gibi.
- kızım şu an butun temel becerilerini yapabiliyor, tuvaletini , yemek yemeyi vs . Artık tam bir ozgur birey. Herşeye sıfırdan başlamak biraz zor geliyor kardeşi olursa da ama bir bebek daha fikri heyecanlandırmıyor da değil, emzirmeyi bile ozledim ( 1,5-2 sene emzirenler beni anlar )
- Kardeşi olursa ilgimiz de ikiye bolunecek , acaba bu tempoyu kaldırabilecek miyiz .

Tek cocuk olanlardan ozellikle yorum bekliyorum, kardeşi olmalarını isterler miydi ? Yoksa eksikliğini hic hissetmediler mi ?

2 cocuğu olup da yaş farkları 3-4 olanlardan da yorum bekliyorum ozellikle, kıskanclık durumları oldu mu , bu yaş farkı iyi mi kotu mu ?

Son olarak eşimle aynı yaştayız , 32 yaşındayız.

Biraz uzun oldu, okuyanlara en icten teşekkurler.