Selamlar,

Biraz problemli iPhone 7 cihazım var. Bu problemlerden bazıları;

Telefonun yakınlık sensoru cihazı kapatıp actığımda calışıyor. Fakat bir sure sonra calışmamaya başlıyor, tekrar kapatıp acınca yine calışmaya başlıyor(telefonla konuşma esnasında kulağa goturunce ekranın kararmaması) Touch ID ve orta tuşum calışmıyor. Orta tuş inanılmaz hassas basmayla değil de dokunmayla algılıyor bazen takılı kalıyor bazen bir kez dokununca uc kez algılıyor. Cihaz kendisine gun icerisinde bazen 3 4 kere bazen 3 4 gunde bir olacak şekilde reset atıyor. Bunun sebebi tahminimce Touch ID'nin ve orta tuşun calışmamasından kaynaklı. Farklı fikri olanlar, fikirlerini belirtirse sevinirim. Appstore'dan uygulama indirmek istediğimde, doğal olarak şifremi soruyor, şifre işleminin ardından indirme işlemini onaylıyor. Fakat 5 saniye sonra tekrar şifre soruyor ve boyle bir kısır dongu icerisinde uygulamayı indiremiyorum. Bu problemden kurtulabilmek icin iCloud hesabimdan cıkarak tekrar girmem gerekiyor. Bir sure boyle calışıyor fakat sonra tekrar eski haline geliyor, tıpkı bir onceki yakınlık sensorunun reset atmadan calışmaması problemi gibi.
Problemlerim bunlar, Touch ID ve orta tuşun donanımsal bir problem olduğunun ve tamir gerektiğinin farkındayım. Fakat onun dışındaki problemlerin neyden kaynaklı olduğunu anlayabilmiş değilim. Mesela yakınlık sensoru calışmıyor olsa hic calışmaz fakat reset atınca bir sure calışıyor sonra gidiyor. Aynı şekilde uygulama indirme sorunununda donanımsal olabileceğini zannetmiyorum. Konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum.