Arkadaşlar,
1 yıllık evliyim. Eşimin ailesi ben istemediğim halde belli bir miktarda bir şey takacaklarını soylediler ancak 3, 5 sene nişanlılık surecimizde(kendi ileri yuzunden surekli ertelendi) duğun icin biz kesin şu tarihte yapacağız dedikten sonra ev yaptırmaya kalktılar.
Eşim de ben de duğunu en mutevazi şekliyle istedik. Ev eşyalarımız da keza oyle. Hepsini biz yapacağız demelerine rağmen yarısını biz odedik. Biz nişanlı iken yapmak istedik kendilerinin yapacaklarını soylersek musaade etmediler.
Evimiz kira, arabamız yok. Eşim arabasını bir zorunluluk sebebi ile satıp parasını ailesine vermişti nişanlılık surecimizde
Bu arada eşimin maaşı 3000, ben ise duğunden kısa bir sure sonra işten ayrılmak durumunda kaldım. İkimizde atama bekliyoruz.
Her neyse... Bu surecte yaptırdıkları ev bahsedilenden 3 kat fazla cıktı borcları, bize inşaatın arasında bir de duğun cıkardınız gibi soylemlerle geldiler. (eşim cevabını verdikten sonra bir şey diyemediler)
Şimdi ellerinde bir gayrımenkul vardı onu sattılar. Borclarının uzerine ellerine de epeyce bir miktar kalması gerekiyor. Sattığı akşam bana soz verdiği miktarın yarısından bile azını vereyim bitsin gibi davrandı. Halbuki ondan isteyen olmadı ama soz verdiği şeyi dert edip sonrasında da cocuk kandırır gibi davranılmasına deli oldum. Bense siz once borclarınızı halledin dedim istiyormuş gibi yapmadım. Oysa ki şu ciddi anlamda ihtiyacımız var. Bir de bugune kadar eşime de bana da bunlar nasılsa mutevazi ne verirsek o kadarına tamam der gecerler modundalar.
Bir diğer taraftan kariyeri gayet iyi olan dolayısıyla maaşı da cok yuksek olan bir abisi var. İnşaat zamanı ihtiyac olur diye hediye gonderdi dediği parasını geri verecekmiş. Ona bana soylediği miktarın 12 katını gondereceğini de soyledi. Gondersin sorun o değil.
Ancak bana verdiği soz, eşimin daha onceki araba parası ister istemez şu an ihtiyacımız var. En azından verse duğunden kalan borcu kapatırız.
Eşimle bu konuyu konuşmama kararı almıştık.
Eşim annesiyle konuşurken annesinin bu konuyu acması ile birlikte sormuş. Abim onu yardım diye gonderdi bir taraftan da soz verdiğin miktarla vereceğim dediğin miktar farklı. Konuyu değiştirmeye kalkınca Borclarını kapat sen verme imkanımız olunca senin yerine ben veririm eşime gibi bir konuşma gecmiş. Kayınvalidem paragozmuşuz gibi davrandığı icin sinirlenmiş. Oysaki orada hakkımız olan bir şey var. Soz vermese bile o kadar yuklu miktarda para gecmiş eline insan harclık diye cocuğuna verir. Yanlış mı duşunuyorum bilmiyorum ama ailemden oyle gordum ben. Daha yeni zamanda annemin hisseli bir yeri vardı cok az bir miktar eline gecti. Her bir kardeşe ayırdı. Kucuk olanların ihtiyaclarını karşıladı eşimle bana da nakit verdi zor zamanımızda rahatlattı.
Eşim cok uzuldu duruma. Cunku parası olsa hepsinden cok daha comert bir insan. Abilerinin evlendiği zamanda herşeyi ailesi yapmış altlarına arabalarını da vermişler ama bize gelince nasılsa bir şey demezler gibi davranılıyor.
Bir başkasının halinden ikimizde anlamak icin hep uğraşırız ve bizden daha zorda olduğunu hissettiğimizde elimizden ne geliyorsa yaparız. Haksızlığa uğramış gibi hissetmek bana, gucu olana destek verip eşimi onemsememesi ise eşime cok ağır geldi.
Şimdi eşimle şu kararı aldık durumumuz ne kadar kotu olursa olsun laf duyacağımıza, bir başkasından gelecek paraya minnet edeceğimize vermek istediği kucuk miktarı da kabul etmeyelim dedik.
Not olarak şunu duşmek isterim bazı zamanlarda insanın olmaz bir şey demezsin. Mesela nişanlı iken biz mobilyalarımızı almak istedik borc olmasın sonra diye ben odeyeceğim deyip izin vermediler sonrasında ise yine bize kaldı borclar. Şu an borclarımız olmasa bir kıyafet alırız belki. 1 sene oldu kıyafet almadık eşim de ben de. Zaruri ihtiyac haricinde kendimizi sıkıyoruz. Bu durumdan şikayetci değilim ama soylenilen sozleri tutulmaması ciddi anlamda beni uzuyor.