21.07.2020'de aldığım iPhone SE 2020'yi iOS 14 piyasaya surulene ve guncelleyene kadar telefonun batarya performansı gayet stabil ve guzeldi. Normalde 8 saat ekran suresi cıkartabildiğim telefon 3 saat ekran suresi bile cıkartamayacak ve hatta gunde 2 kere şarj etmeye bile muhtac durumda kaldı. Pil sağlığı konusuna girmek bile istemiyorum. Pil sağlığım daha 8.5 ayda %90'a indi. Bunun sebebinin Apple'ın batarya politikası ile ilgili olduğunu duşunuyorum. Şimdi ekran suremin fazla olduğunu sanmayın, gunde sadece 3-4 saat arası gidip geliyor ekran suresi. Ustelik iOS 14'un her iyileştirme guncellemelerinde batarya performansım iyileşeceğine daha da kotuleşti, bir suru ozelliği ayarlardan kapatmama rağmen fakat nasıl oluyorsa bazı arkadaşlar iOS 13 ile iOS 14 arasındaki batarya performansının duşmediğini ya da ayarlardaki benim de aynı şekilde kapatmış olduğum ozellikleri kapatıp oldukca iyileştirdiğini falan soyluyor. Ben anlayamadım. Garantilik durum olduğunu da cok sanmıyorum. Kısacası benim belirttiğim yazılımsal durum normal midir?

Ekleme: Telefonu iOS 14'e guncelledikten sonra 2-3 ayda bir formatladım.