Merhaba
2 senelik evliyim
Eşimin ailesi ile evlendiğim gunden beri konuşmuyorum goruşmuyorum
Eşime de sen konuşabilirsin diyorum ve ara sıra konuşuyorlar. Ailesi ile uzak şehirlerdeyiz o yuzden zaten dipdibe değiliz.
Ailesini silme nedenlerim hem maddi hem manevi...
Maddi olanları anlatmadan once manen olan kalp kırıklıklarımı anlatmak istiyorum
Nişanlandıktan sonra duğun tarihini aileler arasında kararlaştırdık. Herhangi bir duğun hazırlığına bile girilmemişti ki ben duğun tarihini 3 ay ertelemek istedim. Bu kararı nişanlımla birlikte aldık. Sebebi doktora sınavlarımdı alışveriş duğun hazırlığı gibi şeylere vakit bulamıyordum. Dediğim gibi henuz hicbir hazırlık yapılmamıştı zaten, ama bu istediğim karşı tarafın gundemine bomba gibi duştu. Nişanlımla hicbir sorunumuz olmadığı ve beni desteklediği halde ailesi benim Ayrılmak istediğimi duşundu. Gunlerce telefonlarda olumsuz birşey olmadığını okulla ilgili anlatmama rağmen bana duşman olmaları icin tetiği cekmiştim istemeden. Kayınbabam, onurunu şerefini 2 paralık ettiğimi soyluyordu. Cevresine sozlu olarak duğun tarihini duyurmuş, ertelendiğini soyleyemem elalem ne der dedi. Fakat sonucta nişanlım ve benim ortak kararımız ile duğun ertelendi.
Duğun tarihi yaklaşırken bu sırada ben doktora sınavlarımı atlattım, artık rahat rahat alışveriş yapabilir gelinliğimi secebilirdim. Gelin gorun ki alışveriş sırasında da gerek tavırları gerekse sozleri ile ezici davranıyorlardı. Suratlar beş karış. Mobilyalarımı tek bir markadan alabildim. Diğerlerini gezmeme bile izin verilmedi. Bense sustum saygı gosterdim, o kadar da onemli değil dedim. Bu surecte nişanlım arabasını satmıştı. Araba parasını babası istedi ve bizde gondermek gibi bir hata yaptık. Sonucta babalara guvenilir değil mi.. herneyse, babası alışveriş yaparken surekli ben evlatlarıma odetmem diye hava atarken, nişanlımın araba parasını harcıyordu. Bu zorumuza gitmişti.
Kına gecesine geldiğimizde ise.... hani gelinin avucuna kına yakılırken kayınvalide altın koyar ya... benim kaynanam bana daha onceden hediye ettiği yuzuğu koydu, bir altını 2.kez kullanmış oldu. Bana hediye ettikleri yuzuğu de annemden zorla almış arka tarafta. Sırf avucuma 1 ceyrek koymamak icin. O gece o kadar uzuldum ki ağlamaya başladım mutfaktaydım. Mutfağa gelip kolumu sıkıp, beni sarstı ne var ne ağlıyorsun diyerek tersledi. Ben de yok bişey diyerek kactım.
Duğun gunune geldiğimizde de... takı torenimiz olmadı, tam takılara gececekken bir anda duğun bitti, kayınvalidem hediyeleri takıları paraları topladı. Gelinle damadın boynuna para asılması icin takılan kurdelayı da cope atmışlar. Sırf uzerimizde bişeyle gitmeyelim diye.
Oyle şok olmuştum ki bir an once duğun bitsin defolup gideyim istiyordum.
Hem sattığımız arabanın parasını vermiştik, hem de duğunden ceplerimiz boş şekilde evimize gitmiştik. Eşyaların taksidini de hala oduyoruz.
Evlendikten sonra da surekli arayıp huzurumuzu kacırıyorlardı. Ne zaman kayınvalidem arasa eşimle kavga ediyorduk. Benim hakkımda konuşuyordu. En son arayıp, eşime ne yiyorsun ne iciyorsun ne yemek yedin ac kalıyor musun diye sorunca tepem attı. Soruş tarzı sanki ben oğluna zulmediyorum şeklindeydi...
Hicbir saygısızlık yapmadım, ailem bile hep saygılı durdu. Ama en sonunda dayanamadım ve sildim hepsini. Artık taşıdığım soyisimden bile tiksinir olmuştum. Bayramda el opmeye bile gitmiyorum. Birkac kez eşimin zoruyla gittim, o ortamda hep bana laf sokulduğu ve şakayla karışık aşağılandığım icin eşim de artık gelmek istemiyorsan gelme diyor. Ama ben ne zamana kadar uzak duracağım boyle? Omrunun sonuna kadar kayınvalidesi ve kayınbabası işe konuşmayıp goruşmeyip eşiyle mutlu olabilen var mıdır? Sırtımdaki yuklerle eziliyorum ama affetmek de istemiyorum, cunku onlar yaptıklarını kabul etmediği surece hep aynısı yapılacak... Daha cook olaylar var fakat bu kadar toparlayabildim.
Vakit ayırdığınız icin teşekkur ederim..