Hanımlar merhaba,
Sıkmadan hemen konuya girmek istiyorum. 1 cocuğum var meslek sahibiyim ama cocuğuma kendim bakmak istediğim icin bir sure ara verdim işe. Su an 300000 dolaylarında kredimiz var. Gecen aya kadar odemede sıkıntı cekmezken bu ay eşim ozel sağlık sigortalarını vs iptal ettirmek istediğini bunun bizi biraz daha rahatlatacağından bahsetti. Ben aylardır gereksiz harcamalardan kacınıyorum. Hatta eşyalarda sadeleşmeye gidip kullanmadıklarımı da ikinci el sitelerde satmaya başladım.Oyle ki bebeğimin gelişiminde faydalı olacağını duşunduğum almak istediğim bi kac kitap vardı 120 lira civarında. Bunu bile kırk kere duşundum en son almaktan vazgectim. Yine ayni şekilde evimde tadilat gereken bir durum var o da bekliyor. Eşimin ailesinin maddi anlamda hic bir sıkıntısı yok. Yeni bir araba aldılar bir kısmı krediyle. Ama aylık odemesi bizimkinin yanında cok komik bir miktar. Aylık gelirimiz yakın olmasına rağmen Nerdeyse 5 katını oduyoruz biz. Eşim bu arabanın lastiklerini yenilemiş ustelik benim kredi kartımla. Ve bana soylediği miktarın iki katı kadar cekilmiş. Bunu gorunce ben de kitapları aldım. Biz bugune kadar bir suru borca girdik evlenirken herşeyi kendimiz aldık ki o zaman eşim işsizdi ondan bundan kredi kartı bulup taksit yaptık aldığımız her şeyi. Paranız yok niye evlendiniz diyenler icin dipnot: babasının sağlık problemi nedeniyle onlar istediler. ev aldık araba aldık kimse bize sormadı bir sıkıntınız var mı diye. Hatta onlardan para istemeyelim diye turlu işler cevirdiler. Ben oğluma ilk cocuğum olmasına rağmen abimin oğlunun kıyafetlerini giydirip bir şekilde ev ekonomisine katkı sağlamayı duşunurken onun bu yaptığı cok canımı sıktı. İşin kotu tarafı ben kızdıgımda suratım hemen duşer. Asla yuz vermem, bi de yuzden kavga ederiz. Bunu yapmak istemiyorum fakat elimde değil. Ne yapmalıyım ? SiZce bu bir problem mi ben mi abartıyorum