Herkese merhaba
Bugun itibariyle 9 haftalık hamileyim. Planlı bir hamilelikti. Hamileliğimi oğrendiğim ilk gunlerde her şey cokca heyecan vericiydi. Fakat cok uzun surmedi.
Bulantılarımın başlamasıyla birlikte kendimi değişik ruh halleri icerisinde buldum. Hicbir şeyden zevk alamıyorum. Yemek hazırlamak hatta yemek yemek bile tam işkence. Bugun rahatca yiyebildiğim yiyeceği ertesi gun son derece iğrendirici bulabiliyorum. Doğru duzgun yemek yiyemediğim icin haliyle gucsuz ve bitkin hissediyorum.
Calışan bi bayanım. İdare etmekte cok zorlanıyorum artık. İcimden hicbir şey yapmak gelmiyor. Eşim sağolsun her konuda destekci. Fazlasıyla yoğun calıştığı halde ev işlerine cok yardımcı oluyor. Yemeğimi bile hazırlayıp onume getiriyor. Boyle olunca da vicdan yapıyorum tabi.
Mide bulantım azalsa bile ya belim ağrıyo ya sırtım ya da başka bir yerim. Butun bu ağrılar da mutsuz hissetmeme neden oluyor.
Hepsinden daha onemli gorduğum bi durum var. Bazen hamile olduğum icin gercekten mutlu muyum diye soruyorum kendime. Hatta bazen hamile olduğumu bile unutuyorum. Bunun nedeni hamilelikten dolayı yaşadığım değişik ruh halleri olabilir mi sizce?
Etrafımdaki hamile arkadaşlarım ultrasona girmek icin can atıyor gun sayıyor. Daha şimdiden anne olduklarını soyluyorlar. Ama ben henuz oyle hissedemiyorum. Onlar kadar hevesli bulmuyorum kendimi. Onlar mı abartıyor bende mi bir sorun var cozemiyorum.
Henuz bebeğimin hareketlerini hissetmediğim icin mi benimseyemedim hamileliği?
Yeterince iyi bir anne olamayacak mıyım diye duşunmeden duramıyorum. Ya bebeğime yetemezsem?
Bu durum hep boyle mi devam edecek yoksa kendime zaman vermeli miyim?
Uzun oldu kusura bakmayın. Fikirlerinize cok ihtiyacım var. Şimdiden hepinize teşekkur ederim. Hayırlı cumalar..