Turkiye'de yapılan araştırmalara gore, 10 kişiden 9'unun ağzında curuk var.


Yeditepe Universitesi Diş Hekimliği Fakultesi Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı Oğretim Uyesi Prof. Dr. Ender Kazazoğlu, "Turkiye'de yapılan araştırmalara gore, 10 kişiden 9'unun ağzında curuk var" dedi.
Prof. Dr. Kazazoğlu, diş curukleri ve diş Eti hastalıklarının hayat kalitesini etkilediğini, curuklerin dolaylı olarak mide, kalp ve damar hastalıkları ile diş kaybından kaynaklı konuşma bozukluklarına yol actığını bildirdi.
Curuklerin besin tuketirken de vucudu etkilediğini ifade eden Kazazoğlu, "Doğru duzgun ciğnenmeyen lokmalar metabolizmamızı hızlı bir şekilde calıştırarak midemizin gereğinden fazla asit uretmesine sebep olur. Dişler arasında bir curuk var ise mikroorganizmalar bu virusler ile devamlı bir savaş halinde olur ve vucut direnci de gittikce duşer. Normalde uşutmeyeceğimiz hafif bir ruzgarda, dişimiz curuk olduğu icin hasta oluruz" diye konuştu.
Turkiye'de diş sağlığı istatistiklerinin kotu bir tablo ortaya koyduğunu dile getiren Kazazoğlu, "Turkiye'de yapılan araştırmalara gore, 10 kişiden 9'unun ağzında curuk var. Halkımızın duşuncesi, 'Nasıl olsa 32 tane dişimiz var, biri curur ise diğerini kullanırız'.
Fakat cekilen dişin yerini, başka bir diş dolduramıyor bu da vucudumuzda fonksiyon eksikliğine yol acıyor. Ayrıca eksik diş nedeniyle cenede kayma ve konuşma bozuklukları ortaya cakıyor. Tedavi edilmeyen diş curukleri ve diş Eti yıpranmaları şiddetli gaz ve ulser gibi mide rahatsızlıklarına sebep oluyor.
Ote yandan eksik dişten oturu kayma yapacak olan cene, migren ve baş ağrıları da ortaya cıkarabiliyor" diye konuştu.