Zonguldak ’ın Ereğli ilcesinde, kendisinin savcı olarak tanıtan kimliği belirsiz şahıs Ayşegul Y. (47) isimli kadını elindeki altınları bozdurup kendi hesabına gondermesine ikna etti. Ayşegul Y. bunun uzerine korkarak elindeki tum altınları bir kuyumcuya gidip "Oğlumun duğunu var ona destek olmak icin bozduruyorum." diyerek satan Ayşegul Y., bankaya gitti. Bankadaki guvenlik gorevlisi, kadının transfer etmek istediği miktar buyuk olunca durumdan şuphelenerek polise haber verdi. Ayşegul Y. polis ekiplerine durumdan korktuğunu belirterek, “Beni bir numara aradı. Korkumdan telefonu kapatamadım bile. Telefonum hep meşguldu. Hatta beni arayan numara telefonumda gozukmuyor.” dedi. Zonguldak'ta dolandırılmak uzere olan kadını guvenliğin dikkati kurtardı
Kuyumcudan altınlarını geri almak istediğini soyleyince bankaya gelen ekipler kadına yardımcı oldu. Polis ekipleriyle kuyumcuya giden Ayşegul Y., parayı vererek altınlarını geri aldı. Ayşegul Y. ’nin kendisini dolandırmaya calışan şahıstan şikayetci olmadığı oğrenildi.