Selamlar. Bir bucuk yıllık evliyim kafamı karıştıran ve icime sinmeyen bazı konular var. Ne yapmalıyım bilemiyorum. Fikirlerinizi bekliyorum.

+Pikniğe gitmiştik eşim beni salıncakta sallıyordu. Kayınvalidem uzaktan koşa koşa geldi. Duşurursun dedi ve beni indirdi. Halbuki hızlı değildi. Koşa koşa gelmesi ve o anki yuz ifadesini unutamıyorum.

+Atanmış bir oğretmenim. Kayınvalidem atanmadığım donemleri kastederek 'şu zamanlar yusuf yusuftun' dedi. Gulerek geciştirdim. Biliyorsunuz virus yuzunden okullar kapalı kaldı. Bana surekli okul olmayınca maaş alıyor musun ne kadar alıyorsun tarzında sorular sordu. Eşime de keşke sen de oğretmen olsaydın bak calışmadan para alıyorlar gibisine konuştu karşımda. Oysa ki ben atanmak icin canımı dişime taktım. Cok zor şartlarda calıştım kazandım atandım. Kimsenin hakkına girmedim.

+Eşim yemeklerimi cok beğenir. Genelde guzel yemek yaptığımı da herkes soyler. Evlendikten sonra eşim kilo almıştı. Halası kilo almışsın belli ki eşin sana iyi bakıyor, dedi. Kayınvalidemin suratı birdenbire duştu. Kız kuzeni var kardeş gibi buyuduk derler hep. O da 'aman ne buyuk başarı' dedi. Duymamazlıktan geldim.

+Eşim anlattı. Aynı kuzeni ile telefonda konuşurlarken kız demiş ki sen değiştin aile babası gibi oldun demiş. O da eşim sayesinde demiş. Hani dalgaya alma guluşu vardır ya oyle gulmuş. Eşim de gulme sen de evlen sen de duzel demiş. Aynı kız kına gecemde yanı başıma gecip aynı iğrenc guluşu yapmıştı bana.

+Araba surmeyi oğretiyordu eşim. Neyse oyle boyle derken tartıştık bana gosterme bir daha dedim eşime. Eşim de zaten gostermem artık dedi. Kuzeni atladı sana gostermez ama bana gosterir dedi. O tartışma esnasında araya kaynadı gitti bu lafı. Ozellikle belirtmek istiyorum bu kuzenin yaşı kucuk değil cocuk değil yani.

+Yine ehliyet alayım mı almayayım mı araba sureyim mi surmeyeyim mi bu konuları konuşuyorduk. Kayınvalidem ben ehliyet alacağım dedi. Bana da alaycı bir guluş attı. Boyle ezikleyen tarzda.

Bunun gibi bircok olay yaşadım yaşamaya devam ediyorum. Genellikle cevap vermeyen biriyim. Alttan alırım ya da gormezden gelirim. Kimsenin morali bozulmasın istiyorum. Peki kırmadan dokmeden nasıl başa cıkabilirim bu gibi durumlarla. Eşim annesine bağlıdır. Beni sever ama onu uzmeden annesinin bu yaptıklarını farkettirmek istiyorum. Kuzeninin ne halt olduğunu biliyor onu anlatmama gerek yok. Herkese sevgiler