Selamlar herkese,
Ben cok kontrolcu ve baskıcı bir ailede buyudum. Hala daha oylelerdir. 30 yaşındayım ve guzel bir mesleğim var. Sevgilim yabancı (Amerikalı).Kısa bir sure proje icin gitmiştim orada tanıştık ve daha sonrasında ilişkimizi yurutebilmek icin o turkiyeye geldi. Neredeyse 2 yıldır beraberiz. Evlenmek istiyoruz ama abim nişanlı o yuzden onu beklemem gerekiyormuş babama soyleyemiyorum o yuzden. Bizde adetler normal surecten farklı olur diye duşunuyorum o yabancı olduğu icin her şeyi yapamayız. İsteme soz ve bir nikah olur. İkimizde freelance calıştığımız icin dunyayı gezmek istiyoruz birkac sene( şuan değil tabiki dunya normale donunce). O yuzden ev tutmayı duşunmuyoruz başlangıcta. Yani evlilik icin pek hazırlığa koşuşturmaya gerek kalmadan kısa sure icinde evlenebiliriz. Ama bunu bile aileme nasıl soyleyeceğimi bilmiyorum. Sorun cıkartacaklar gibi geliyor. Sevgilim burda ev tuttuğu icin iki kira oduyor hem oradaki evi hem burası. Burada benden başka kimsesi yok o yuzden zorlanıyor. Ben haftada 3 -4 kere buluşmaya gitsem annem surekli laf ediyor surekli dışarıdasın bu ne boyle vs diye. Aşırı bunalmış bir durumdayım. Evlilik teklifi aldım bu arada ve cok uzun beklemek istemiyorum. Yok abin evlensin yok bir sure gecsin peşpeşe olmaz. Ne acelen var eller ne der sonra ... Ailemle nasıl konuşmalıyım bu durumu anlatmak icin?
Diğer bir konu ise biz kendi işimizi yaptığımız icin istediğimiz yerde yaşama şansımız var. İstanbul dansa izmir yada bodrumda mustakil bahceli sahile yakın bir yere yerleşmek istiyoruz gezme planımızı tamamladıktan sonra. Annemin haberi yok ama her gun sende buralara yakın oturursun uzağa gidecek halin yok ya yakın oturacaksın tabi vs diye surekli laf atıyor. Kimseyi kırmak istemiyorum ama bende artık kendi yoluma bakmak hayatıma gitmek istiyorum. Bu kontrol edilme durumundan cok sıkıldım ve bunaldım onları da kırmadan bu durumdan nasıl kurtulurum?