Selam Hanımlar,

Hanımlar canımı uzun suredir sıkan bi şeyi paylaşmak istiyorum. Paylaştığım konulardan az cok kafanızda bi profil oluşuyordur diye duşunuyorum. Surekli kendini her şey icin suclamayı bilen biriyim. Şimdi bayaaa zaman once sevgilimden ayrılmıştım o donem uygulanan psikolojik şiddete rağmen kendimi suclamadım ama konu bu ayrılıkla ilgili değil. O donem baya kotuydum hatırladıkca bile icim buruluyor. En yakın arkadaşım benden habersiz sevgilimi arayıp (ayrılalı 1 hafta olmuşken.) neden noldu cok iyiydiniz filan demiş. Muhtemelen cocuk da ben arattım sandı. Arkadaşım bana konuştuklarını başta demedi cocuk baya saymış bana (anlattığı coğu şey iftira) arkadaşım anlatırken o kadar cok sucladı ki ben telefonda baya hıckıra hıckıra ağlamaya başladım, arkadaşım suclamaya devam etti. Yetmez gibi ben sana demiştim Jeehan ben sana demiştim diye sacmaladı. Sonra o donem cok bunaldım jehaan bu konudan diye tepki gosterdi bana. İlk zamanlar insan yoğun olup surekli anlatmak istiyor ama o kadar abartarak kadar cok anlamamıştım, geroekten anlamamıştım. Benimle uzunca bi sure hic goruşmedi. Telefonda goruşuyorduk ama kotu olduğumu bildiği halde hic goruşmedi benimle. Sonra kendi işi duşunce goruştuk. Ben o donem kendimi onu bunalttım diye kotu hissettiğim icin tepki vermedim.

Terapiye başlayınca gereksiz sucluluk hissettiğimin aslında beni kotu etkileyenin o olduğunu fark ettim ama aradan baya zaman gecmişti ve bunu acmak sacma geldi.

Ailemle ilgili bir şeyler anlattığımda şiddet, yalan soyleme, yalnız kalma bunlar her evde oluyo diyip duzgunce dinlemek yerine yargılar bicimde bakıyor. Bunu da terapide fark ettim. Bunların her ailede olmadığını )))))

Bu tarz birkac şey daha oldu ve yanımda hissetmedim hic onu. Bugun yine aynısı oldu onemsenmediğimi hissettiriyor bana. Ama şimdi bunu soylesem anlamayacak biliyorum 1 aya duğunu varken bunu demek de biraz sacma geliyor.

(Boyle anlatınca hep dert anlatıyormuşum arkadaşıma gibi oldu ama bunlar 1 bucuk yıla yayılmış hali. Regl olunca gelen batma hissi gibi değil uzunca bi suredir var bu.)

Sizce napayım hanımlar yavaştan bana gogogo mu?