Merhaba herkese
Oncelikle şunu soyleyeyim bilen bilir belki,onceki yıl kış ayında aynı durumdan kaynaklı konu acmıştım ama annemin ve kardeşlerimin korkaklığından (cesaretli olmadıkları icin bir arpa boyu yol alamıyorlar) yine aynı şeyi yaşayıp farklı bir konuda fikir istiyorlar.
Konu,Annemle babam.
Hep kavgalılar, kendimi bildim bileli, kavga dediğim ağız dalaşı değil,annemi hastanelik edene kadar doverdi,yoğurt bitti diye,karpuz o yokken kesildi bi parcası yenildi diye,kapıyı sert carptık diye..
Biz de annem de cok dayak yedik.
Annemin ailesi sahip cıkmadı.(babası vefat etmişti annesi de gelinlerle yaşadığı icin annemi hic istemediler,abileri de arkasında duramadı,annem de cocuklarımı bırakıp gidemem deyip yıllarca cekti,cekiyor)
Ancak şuan en kucuğumuz 21 yaşında,universite okuyor,kız kardeşim benim gibi okul oncesi oğretmeni atanmayı bekliyor,bu yıl sınava girecek..
Bir de babamın actığı bir dukkanı işleten 26 yaşında evli erkek kardeşim var. (evlilik nedir bilmeden sırf sevgilisine inat evlenip şu an cok pişman olan pişman olduğu icin de eşine cocuğuna sadık olmadığı icin surekli eşiyle dovuşen biri,yani o da eşi de fazlasıyla mutsuz ama babam ayıp dediği icin boşanamıyorlar)
Sadede gelmeden bu detayları vermek istedim ki fikir verirken bilin istedim..
Konu şu,
Annem daha once iki erkek kardeşim ve kız kardeşimle evden cıktı babam dukkanı işleten kardeşimi hırsızlıkla sucladığından,annemlerle eşiyle cıktı evden ama ekonomik olarak kendilerine yetemediler geri donduler,iş bulamadılar,buldukları işi beğenmediler.
Babam da bi daha anneme veya cocuklarına hakaret etmeyeceğine dair sozler vermişti,onlar da saflık edip dondu.
Ancak gectiğimiz gun benzer şeyler yaşandı,konu bu defa farklı (onun ilgisinin olmadığı bir konuda fikir beyan ettiği icin) kucuk olan (21 yaşındaki) kardeşimi oldurme teşebbusuyle dovmuş epey,yazlıkta olduğu icin kardeşim jandarmayı arıyor jandarma gelince annem korkusundan (daha onceki şikayetlerinden sonuc cıkmayıp daha fena dayaklar yediği icin) şikayetci değiliz dedirtmiş kardeşime..
Ancak babam kardeşimi eve almam diye yemin etmiş (cunku o da babama karşılık vermiş o esnada)
Kardeşim şuan ablamda kalıyor babam asla affetmez affetse de o gitmek istemez artık.
Cok kotu bir baba, sacını yapış şekline bile karışır, serseri tipli cocuklar da değil kardeşlerim ama daha once belirttiğim gibi her şeyimize karışır doverdi,dover de hala.
Annem şimdi kardeşim icin evden cıkayım diyor ancak mal vermem sana demiş,hepsini başkasının adına yaptım demiş (buna cok inanmıyoruz cunku babam cok uyanıktır kimseye guvenip bunu yapmaz)
Fakat daha once evden gittikleri icin bu defa da giderlerse ilk işi malını birine devretmek olacaktır.
Sorum şu,boşanma davası icin dilekce verirken mi mal icin tedbir istenir ? Ya da şayet butun mallarını dediği gibi birine devretmişse nasıl mallarının olduğunu ispat edebiliriz ?

DİPNOT:lutfen sorum hakkında fikri olanlar cevap yazsın,daha once de cok konu actım alakasız insanlar toplaştı kavga patırtı konumu kapattırdı.
Topiğin adı “derdim var”
Başkasının derdiyle kafa bulmayın.